Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede yazdı: "Ak Parti'de iç muhasebe başladı mı? - Haber 1Haber 1

Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede yazdı: “Ak Parti’de iç muhasebe başladı mı?

Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun, TBMM eski Başkanı, Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın karşısında beklentilerin bir hayli üzerinde oy olarak geçici sayıma göre başkanlığı kazanması, Hükümet’e yakın medya kuruluşlarında da yoğun bir şekilde tartışılıyor.

Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede yazdı: “Ak Parti’de iç muhasebe başladı mı?

07 Nisan 2019 - 21:29

ABONE OL

Birçok yazar, seçimlerde hile yapıldığını, oyların çalındığını, hatta seçim darbesi yapıldığını ileri sürürken, bazı yazarlar da özeleştiri yapıyor. Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede, bugün köşesinde,” AK Parti’de iç muhasebe başladı mı?” başlığı ile ilginç bir yorum yaptı… ..

İstanbul sonuçlarına ilişkin kavga bitmedi. İtirazlar, yeniden sayımlar vesaire bir kaç gün daha gider. Söz konusu yargısal süreç kendi mecrasında devam ederken bir kenardan da 31 Mart değerlendirmesi sağlıklı biçimde yapılıyor mu peki? Pek emin değilim. İşin çalınan oylar, hatalı birleştirme tutanakları vesaire kısmı tamam. Peki misal sayım bittiğinde AK Parti ile CHP arasındaki puan farkı kaç olacak. 8 puan olur mu mesela? 2014’te öyleydi. Oysa şimdi, ya CHP adayının kazandığı açıklanacak ya da Binali Yıldırım kazanırsa üç-beş oy farkla kazanacak. Peki bu tablo, partinin ağır bir özeleştiri yapmasını gerektirmez mi? Bugün yaşananları tek başına ‘oylarımız çalındı’ diye anlatmak elbette mümkün. Fakat gerçek sadece bu kadar mı? Yani bu sandık manipülasyonu olmasaydı çok mu fark olacaktı? Bırakın YSK işini yapmaya devam etsin. AK Parti de kendi içindeki arızalı alanlarla yüzleşsin. Herkes nerede/nasıl bir hata yaptığının aslında farkında. Ev ziyaretleri diye partililerin evlerinde çay sohbetleri yapan, vatandaşla buluşuyoruz diye STK başkanlarıyla gün geçiren, twitter’a selfie koyacak kadar esnaf dolaşanlar kimlerse kendilerini biliyor olmalılar. Erdoğan’dan beklemesinler bence. Kibarca sorumluluklarını kabul edip müsaade istesinler. Ama isteyemezler. Çünkü sahip oldukları güç o koltukla geldi onlara. Tayyip Erdoğan yüzde 53 aldı. Liderlikte sorun yok anlayacağınız. Ama başka yerlerde problem var… Neşter gerektiren..

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.