Futbolseverler yasta: Can Bartu vefat etti - Haber 1Haber 1

Futbolseverler yasta: Can Bartu vefat etti

Türk Futbolunun ve Fenerbahçe’nin efsanevi ismi Can Bartu 83 yaşında hayatını kaybetti. Can Bartu’nun yaşamını yitirmesiyle ilgili Fenerbahçe resmi sitesinden de taziye mesajı yayımlandı.

Futbolseverler yasta: Can Bartu vefat etti
Son Güncelleme :

12 Nisan 2019 - 22:36

85 okunma

Fenerbahçe’nin ve Türk futbolunun efsane isimlerinden Can Bartu 83 yaşında hayatını kaybetti.

  • Can Bartu vefat etti!

    Fenerbahçe formasıyla birçok başarıya imza atan efsanevi futbolcunun ölüm haberinin ardından Fenerbahçe Spor Kulübü bir mesaj yayınladı.

  • Can Bartu vefat etti!

    Yayınlanan mesajda; “Kulübümüzün tarihinde çok önemli bir yeri olan, adı Fenerbahçemiz ile özdeşleşmiş efsanemiz Can Bartu’yu kaybettik. Bu büyük kaybın derin acısını ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Fenerbahçemizin ve Türk sporunun değerli ismi Can Bartu’ya Allah’tan rahmet; değerli ailesi, sevenleri ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun.” ifadeleri ne yer verildi.

  • Can Bartu vefat etti!

    CAN BARTU’NUN HAYATI

    Can Bartu, 31 Ocak 1936’da İstanbul’da dünyaya geldi. Spor hayatına Fenerbahçe Spor Kulübü’nde başladı ve altı kez basketbol milli takım formasını giydi. Ancak daha sonrasında Fikret Arıcan’ın da desteği ile Fenerbahçe’de futbol oynamaya başladı.

  • Can Bartu vefat etti!

    Öte yandan Milli Takım’daki iyi futbolu ile dikkatleri üzerine çeken Can Bartu, 1961’de İtalya’nın güçlü ekiplerinden Fiorentina’ya transfer oldu. Ardından 1962’de Venezia, 1964’te de Lazio takımlarında forma giydi.

  • Can Bartu vefat etti!

    İtalyan futbolseverler tarafından, “Sinyor Bartu” şeklinde adlandırılan Bartu, 1967’de yeniden Türkiye’ye döndü ve eski takımı Fenerbahçe’de yeniden futbola devam etti.

  • Can Bartu vefat etti!

    Teknik ve şık oyunuyla gözleri üzerinde toplayan Can Bartu, Fenerbahçe forması ile 362 maçta yer aldı ve 162 kere golle buluştu. 3 yıl boyunca Fenerbahçe’de forma giyen ve adını Fenerbahçe’nin ve Türk sporunun efsaneleri arasına adını yazdıran Can Bartu, taraftarın gönlüne taht kurdu.

  • Can Bartu vefat etti!

    1969 yılında oynanan Galatasaray – Fenerbahçe maçında efsane Galatasaraylı futbolcu Metin Oktay sahaya Fenerbahçe formasıyla, Can Bartu ise Galatasaray formasıyla çıktı ve Metin Oktay jübilesini yaparak bu jübileyi de ölümsüzleştirdi.
    Can Bartu vefat etti!

  • 1970’te futbolu bırakan Can Bartu, spor yazarlığına başladı. Bartu, Fenerbahçe Televizyonu’nda “Can Bartu ile Futbol Gündemi” programında yorumculuk yaptı.
  • Can Bartu vefat etti!
  • Can Bartu vefat etti!Can Bartu vefat etti!Habertürk

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.