Türkülerin Dilber Ablası da bu dünyadan göçtü - Haber 1Haber 1

Türkülerin Dilber Ablası da bu dünyadan göçtü

Ankara’da geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden sanatçı Dilber Ay, son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye sanatçı dostları da katıldı.

Türkülerin Dilber Ablası da bu dünyadan göçtü

30 Nisan 2019 - 14:13

ABONE OL

Türkülerin Dilber Ablası da 63 yaşında bu dünyadan göçtü. Ankara’da akraba ziyareti sırasında rahatsızlanan ve kaldırıldığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden Sanatçı Dilber Ay memleketi Düzce’de son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçının naaşı evinin önünde yapılan duanın ardından Ağa Mahallesi Yeşil Camisi’ne getirildi.

Sanatçıyı sanatçı dostları ve sevenleri yalnız bırakmadı.

Mahmut Tuncer ile Latif Doğan cenazeye katılırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve sanatçı Cenk Eren çelenk gönderdi. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında ünlü sanatçı Düzce Şehir Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye katılan sanatçılardan Mahmut Tuncer konuşmazken Latif Doğan, “Dilber ablanın türküleri ile büyüdüm. Onun albümlerini satarak evime harçlık götürdüm, değerli bir sanatçı ablamızdı. Bir anamızdı. Türkülerimiz bir ana kaybetti. Ama şu an sadece aramızdan ayrıldı o bizim yüreğimizde yaşayacak. Allah sevenlerine sabırlar versin. Camiamızın başı sağ olsun. Allah nur içinde yatırsın.” dedi.

Son dakika haberi: Sanatçı Dilber Ay Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti! Dilber Ay neden öldü?

DİLBER AY KİMDİR?

Geçirdiği kalp krizi sonucu 63 yaşında hayatını kaybeden ses sanatçısı Dilber Ay, sevenlerini büyük üzüntüye boğdu.

Acı haberin ardından milyonlarca insan, Dilber Ay’ın hayatını araştırmaya başladı. İşte Dilber Ay’ın hayatı…

Dilber Ay’ın asıl adı Dilber Karakaş. 1 Ocak 1956, Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde doğdu. Kureyşan aşiretine mensup olan Dilber Ay, Kahramanmaraş ilinde ilkokul 3. sınıfa kadar okudu. Ailesi ile birlikte Kahramanmaraş’tan önce Ankara’ya, oradan da Bolu-Düzce taraflarına göç ederek yerleşti. Düzce’de okula devam edemeyip 13 yaşında iken yaşlı bir adamla evlendirildi. Evlenmeden önce Düzce’ye güzel ses aramak için radyocular gelmişti. Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim türküsünü söyledi ve düzenlenen güzel ses yarışmasında birinci oldu. İki çocuk annesi olduktan bir müddet sonra evlendiği kişiden ayrıldı. Radyoda tanındıktan sonra 24 albümü oldu. Almanya’da iki kere hapis yattı. Flash TV’nin Kadere Mahkumlar adlı programın sunuculuğunu yaptı.

İlk olarak radyoda tanınan Dilber Ay, Hacı Ağa şarkısıyla ismini geniş bir kitleye duyurdu. ‘Beynelmilel’ filminde oynadı ve ilk rolünde Altın Koza Ödülü’ne layık görüldü. Murat Şeker’in yönettiği ‘Hayat Sana Güzel’ isimli filmde rol aldı. 1998’de şimdiki eşi İbrahim Karakaş ile evlendi. Bir röportajında evliliğiyle ilgili konuşan Dilber Ay, “İlk günkü sevgi ve heyecan ikimizde de hâlâ var. Zaten olmasa bugünlere gelemezdik.” açıklamasında bulunmuştu.

Dilber Ay, geçirdiği kalp krizi sonucu 29 Nisan 2019 tarihinde, 63 yaşında hayatını kaybetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.