İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimlerin iptali için ne dedi? - Haber 1Haber 1

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimlerin iptali için ne dedi?

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerini iptal etmesinin ardından gözler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı sözlere çevrildi. İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı…

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimlerin iptali için ne dedi?

06 Mayıs 2019 - 22:06

ABONE OL

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) günlerdir beklenen kararı açıkladı.YSK, İstanbul seçimlerini iptal etti. Peki bu duruma İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, nasıl bir tepki göstereekti, ne diyecekti? Gözler, İmamoğlu’nun yapacağı açıklamalara çevrildi. İmamoğlu, YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararıyla ilk açıklamasını, iftarını açmak için gittiği Sultanbeyli’de yaptı.

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

Hanife-Bilal Ayhan çifti ve 3 çocuğuyla beraber iftarını açan İmamoğlu, sosyal medyadan canlı yayınlanan mesajında, seçmenlerini itidal tavsiye etti, İmamoğlu, ”Her şey çok güzel olacak. Hiç umudunuzu yitirmeyin. Birileri yanlış yapacak, eksik yapacak, hatalar yapacak, çok kötü işlere karışacak ama biz, hep beraber umudu taşıyacağız” dedi.

İmamoğlu, evden çıkışında çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Vatandaşlar, İmamoğlu’na, ”Ekrem Başkan”, ‘Durma ilerle bu halk seninle”, ”Çalışa çalışa kazanacağız” ve ”Hak, hukuk, adalet” sloganlarıyla destek verdi. İmamoğlu, vatandaşlara, ”Her şey çok güzel olacak. Umudunuzu yitirmeyin. Hakkınızı helal edin” şeklinde karşılık verdi.

İmamoğlu, sosyel medyadan ziyaret etttiği aile ile çektirdikleri fotografları da paylaştı…

CANAN KAFTANCIOĞLU: HALKIN İRADESİNİN GASP EDİLEBİLMESİ MÜMKÜN OLMAYACAKTIR

CHP İstanbul İl Örgütü, YSK’nın İstanbul seçimleriyle ilgili aldığı karar sonrası İstanbul İl Merkezi’nde İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu başkanlığında olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri, milletvekilleri, ilçe başkanları ve belediye başkanları da katıldı.

canan kaftancıoğlu ile ilgili görsel sonucu

YSK’nın hukuki hiçbir gerekçesi olmadığı halde İstanbul seçimlerinin yenilenmesine ilişkin aldığı kararının masaya yatırıldığı toplantı halen devam ediyor. CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu toplantı esnasında İstanbul’daki tüm CHP üyelerine de bir mesaj gönderdi. Kaftancıoğlu mesajında “31 Mart’ta İstanbul’da halk sandığa giderek iradesini ortaya koymuş, kararını vermiştir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’dur. Siyasi iktidarın sopası haline getirilmek istenen kamu kurumları eliyle halkın iradesinin gasp edilebilmesi mümkün olmayacaktır. Herkesi süreci sükûnetle takip etmeye, partimizin alacağı kararlara uygun hareket etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.