İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Cumhurbaşkanlığı ve referandum da şaibeli - Haber 1Haber 1

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Cumhurbaşkanlığı ve referandum da şaibeli

YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal etmesinin ardından Beylikdüzü’nde miting düzenleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Ramazan kul hakkı yememe ayı. Biz bu ülkede gençlerimiz başka ülkelerde hayal kursun istemiyoruz. Biz bu ülkede kul hakkı yenmesin istiyoruz. Bizim Ramazan ayında ettiğimiz dualar bunlar.” dedi ve CHP’lisi, AKP’lisi, MHP’lisi, İYİ Partilisi herkese “birlik ve beraberlik” çağrısı yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Cumhurbaşkanlığı ve referandum da şaibeli

07 Mayıs 2019 - 0:56

ABONE OL

Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nde gerçekleştirdiği konuşmasından satır başları şöyle:

“Bu güzel ülkenin güzel insanları bu akşam sizlerle beraber olduk. Aslında ramazanın ilk günü. Orucumuzu açtık dualarımızı ettik.

Bu ülke, millet adına en güzel düşüncelerimizi en güzel duygularımızı yaradana sığınarak dualarımıza sığdırdık.

Sultanbeyli’deydim. Sultanbeyli’ye söz vermiştim. Ben iftarımı yer sofralarında açarım. İnanıyorum ki Ramazan ayı birleşme, buluşma, kul hakkı yememe ayı. Biz bu ülkede kul hakkı yenmesin istiyoruz.”

Fotoğraf: Tugay Saday

“RAMAZAN AYI KUL HAKKI YEMEME AYI”

“Bu şehrin 16 milyon insanı vatansever dedik. İstanbul ittifakının oyuna talibiz dedik. Siyasi partiler araç, millete hizmet etmek amaçtır dedik. Bu amaçla yola çıktık.

Ramazan kul hakkı yememe ayı. Biz bu ülkede gençlerimiz başka ülkelerde hayal kursun istemiyoruz. Bizim Ramazan ayında ettiğimiz dualar bunlar. İnsanlara bol bereket diledik. İşsizliğin sona ermesini istedik. Dualarımız bunlar başka ne isteyebiliriz ki!

Ben ittifak yaptığımız İYİ Partilerin de oyunu istiyorum ben SP’lilerin de oyunu istiyorum. Ak partililerin de MHP’lilerin de oyunu istiyorum dedim. Biz ısrarla bu milletin kavga etmesini istemeyen bu milletin kucaklaşmasını isteyen insanlar olarak ısrarla kucaklaşacağız.”

Fotoğraf: Tugay Saday

“AA’NIN UTANMAZ YÖNETİCİLERİ”

Yola çıktığımızda medya yanımızda yoktu. Devletin hiçbir imkanı yoktu. Bizim yanımızda siz vardınız. Halk vardı.

İşbirlikçi Anadolu Ajansı’nın utanmaz yöneticileri 12 saat veri paylaşmadılar.

Belki de 100 yılın medya rezilliğini yaşattılar bize. AA’yı kendi çıkarlarına kullandılar. Belki canınız sıkkın ama umudunuzu yiğtirmeyin biz buradayız. Her şey güzel olacak.

O gece demokrasimize ihanet etmek isteyenler gecenin bir vakti 3 bin oyla kazandık diye açıklama yaptılar. Ben olsam yerinizde kahkaha atardım onlara. Gülün vallahi gülen. Değerli dostlarım sizlerin kararlılığı sandıkların başında durmanız ıslak imzalı bütün evraklarımızın yanımızda olması… İnancımız bin kat daha arttı. Her sürdükleri gerekçe çürüdü. Ne için biliyor musunuz? Biz o akşam bu kadar karalı olmasaydık. Sabah günün kör vaktinda çıkıp atı alan Üsküdar’ı geçti diyeceklerdi. Dedirtmedik. Demokrasi mücadelesi verdiniz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dediniz. Bu ilkelerden asla taviz vermedik vermeyeceğiz.”

Fotoğraf: Tugay Saday

“24 HAZİRAN DA ANAYASA REFERANDUMU DA ŞAİBELİDİR”

“YSK’yı kınıyorum. Buna boyun eğdiler. YSK karar açıklıyor. Efendim neymiş sandık kurullarına yapılan olağanüstü itiraz nedeniyle iptal etmiş. Aynı kurullarla 24 Haziran’da cumhurbaşkanı seçti. Aynı kurullarla referandum yaptın anayasa değişti o zaman anayasa da şaibelidir cumhurbaşkanlığı seçimi de.

Şaibeli olduğunu düşünmüyorsanız ki biz bizim İstanbul seçimlerinin anamın ak sütü kadar helal olduğunu biliyorum. Bu millet bizi seçmiştir. Şu anda size bir söz söyleyeceğim. Şaibeli olduğunu düşünmüyorsanız ki biz bizim İstanbul seçimlerinin anamın ak sütü kadar helal olduğunu biliyorum. Bu millet bizi seçmiştir. Şu anda size bir söz söyleyeceğim. Yolumuz uzun heyecanımız yüksek gençliğimiz var. Biz adalete susamış demokrasiye inancı tam Türk gençliğiyiz.

Bu millete kimse engel olamaz. Bu ülkede karar vericiler gaflet, delalet hatta ihanet içerisinde olabilir. Ama biz asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü ben biliyorum ki bu yol yürünürken ben asla yalnız yürümeyeceğim. Ben 16 milyonla birlikte yürüyeceğim.”

Fotoğraf: Tugay Saday

“SABAH ANKARA’YA GİDECEĞİM”

“Dünyaya olan itibarımızı ayaklar altına almak isteyenler olabilir. Ama biz bu değerleri asla yok ettirmeyeceğiz. Biz asla vazgeçmeyeceğiz. Biz süreci en sağlıklı şekilde yönetmeye kararlıyız. İnsanlarımız bir an için kaygı duymuş olabilirler. Sultanbeyli’den geliyorum. O mahallede göz yaşları döken genç kızlar genç delikanlılar gördüm. Ağlamasınlar. Bizden kavga bekleyenler. Bizden kendi emellerine dönük hareketler bekleyenler çok beklemesinler. Demokrasi adına mücadelemizi hep beraber yapacağız. Yarın sabah Ankara’ya gideceğim. Partililerimle genel başkanımla buluşacağım. Atatürk ve bize emanet ettiği ilkeler için en doğru kararı vereceğim.”

Fotoğraf: Fatma Vurgun

“SANATÇI, İŞ ADAMI KONUŞACAK”

“Sanatçıymış konuşamazmış konuşacak. İş insanıymış konuşamazmız konuşacak konuşacak artık konuşma varkti. Ben neden kabul görmedim söyleyeyim mi size? Ben bir kişiden talimet almayacağım dedim. Ben 16 milyon insandan talimat alacağım. Bana hizmet etmeyin dedim. 16 milyon insana hizmet edeceksiniz dedim. 15 günde elde ettiğimiz bilgilerle sizin hakkınızı nasıl koruyacağımı bildiğim için beni kabul etmediler.

Artık partilere, vakıflara, cemaatlere yer yok dedim.”

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

“Ben annemden, babamdan helallik alarak yola çıktım. YSK’da o haince kararı alanlara sesleniyorum. Buradan verdiğim mesajlarla inanın, onların bile çocuklarının torumlarının hayatlarını kurtaracağım. Ama buradan herkese sesleniyorum. Herkese söz veriyorum. Bugün Türkiye’nin ekonomik olarak düştüğü durumu örtbas etmek için bir 45 gün daha kazanıp pisliklerini örtbas etmek için karar almış olabilirler. Ancak sevgiyle saygıyla demokrasiyle hakkımızı kazanacağız. Hep birlikte kazancağız göreceksiniz.

Son olarak, burada kesinlikle güzel insanlar her şey çok güzel olacak. Umudunuzu kaybetmeyin.

Kararların altına imza atan yargıyı tehdit eden insanları, bu mübarek Ramazan ayında Allah’a havale ediyorum. Bu mücadelemi de sizlere emanet ediyorum. Sizi çok seviyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.