İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Sivil darbe girişimidir, sessiz kalmayacağız - Haber 1Haber 1

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Sivil darbe girişimidir, sessiz kalmayacağız

YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal etmesinin ardından Başkanlık Divanı’nı toplayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, karara sert tepki gösterdi, dikkat sert açıklamalar yaptı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Sivil darbe girişimidir, sessiz kalmayacağız

07 Mayıs 2019 - 1:24

ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, YSK’nın İstanbul’da seçimleri yenileme kararı tepkileri de beraberinde getirdi. Kararın ardından CHP ve İYİ Parti’de olağanüstü toplantılar gerçekleştirildi. Başkanlık Divanı’nı toplayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kararın değerlendirilmesinin ardından bir basın toplantısı düzenleyerek karara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akşener’in açıklamaları şöyle:

“Bu tarihi unutmayın. Bu tarih aziz milletimizin iradesinin çiğnendiği tarihtir bu tarih Türkiye’nin demokrasisinin kirlendiği tarihtir. Ülkemizin dünyaya rezil edildiği tarihtir. Demokrat partinin bundan tam 72 yıl önce ilan ettiği hürriyet misakıyla önü açılan millet idaresi bugün o kahramanların adını dilinden düşürmeyen muktedirler tarafından bir kez daha tıkanmıştır.” “Üniformalı darbe girişimlerini geride bırakan bu sivil darbenin mağduru hangi partiye oy vermiş olursa olsun aziz milletimizin iradesidir. Demokrasimizde yapılan bu darbe karşısında sessiz kalmayacağız. İYİ Parti olarak parti içinde ve ittifak ortağımız ile yapacağım istişarelerin ardından millet iradesine darbeye teşebbüs edenlere karşı yapacaklarımızı aziz milletimizle paylaşacağız.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.