Ak Parti Söscüsü Ömer çelik: "İstanbul'da kayyum atanabilir" - Haber 1Haber 1

Ak Parti Söscüsü Ömer çelik: “İstanbul’da kayyum atanabilir”

YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal etmesinin ardından bir açıklama da Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Çelik, YSK’nın İstanbul’da seçimleri yenileme kararı almasını değerlendirdi, “23 Haziran’da yapılacak yeni seçimlerde Binali Yıldırım yeniden aday olacak, radikal bir değişiklik olmayacak” dedi.

Ak Parti Söscüsü Ömer çelik: “İstanbul’da kayyum atanabilir”

07 Mayıs 2019 - 2:07

ABONE OL

Medya mensuplarının soruranı cevaplandıran AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Milletin iradesine başvurmak her zaman için yegane pusulamızdır.” dedi. Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararına ilişkin Çelik, şöyle konuştu.

“YSK tüm bu süre içerisindeki incelemelerinden sonra İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar verdi. Milletimizin iradesine başvurmak, şüpheleri kaldırmak ve birtakım sıkıntılı durumları izale etmek açısından milletin iradesine başvurmak her zaman için yegane pusulamızdır. İstanbul seçimleri gerçekleştiği andan itibaren ortaya çıkan tartışmalar İstanbul gibi büyük bir kentin yönetilmesinde, seçim sürecinde ortaya çıkan bu sıkıntılar bu kentin yönetilmesinde bundan sonrasıyla ilgili daha bir berrak tablonun ortaya çıkmasını gerektiriyor.”

Çelik, hukuken ortaya koydukları ve sundukları delillerin YSK tarafından dikkate alındığına işaret ederek, “Suç duyurusunda bulunacak kadar ciddiye alınmıştır, doğru görülmüştür ve yerinde görülmüştür.” dedi.

Çelik’in öne çıkan konuşmaları şöyle:

YSK’nin kararıyla millet iradesine yeniden başvurulacak, seçimler yenilenecek. Başından beri biz AK Parti Genel Merkezi’nde yaptığımız her açıklamada, Genel Başkanımızın yaptığı bütün açıklamalarda sürece saygı gösterdiğimizi, hukuki sürece gösterdiğimiz saygının sonuca saygı gösterdiğini ifade ettik. Oy namustur dedik, tek bir vatandaşımızın bile oyunun heba olmaması gerektiğini söyledik. Bu süreçte esas olan hukuktur. Burada sürecin patronun YSK’dır. AK Parti olarak diğer partiler gibi itirazlarda bulunduk.

CHP, DEMOKRATİK YOLLA İKTİDARIN EL DEĞİŞTİRMESİNE KARŞI ÇIKIYOR

Biz bu itiraz yollarına başvurunca iki tane propagandayla karşı karşıya kaldık. Birisi öteden beri dışarıdan ifade edilen ve içeriden CHP tarafından dillendirilen bir şey ‘Demokratik yolla işte iktidarın yönetimlerin el değiştirmesine karşı çıkıyor’ gibisinden, ikincisi de başvurduğumuz itiraz yolunun sonucu kabullenmemek gibi bir amaca dönük olduğuna dair. Bu ikisinin de ne siyasi bir temeli vardır ne de hukuki bir temeli vardır. Bizim seçim kanunumuz seçimden sonraki itiraz sürecini, seçim sürecinin bir parçası olarak tanımlamıştır. Burada da yegane amaç şudur, partilerin çıkarlarının çok ötesinde vatandaşımızın oyunun heba olmaması, milli iradenin net olarak ortaya çıkmasıdır. Bu mesele AK Parti ya da başka bir partinin çıkarının korunmasıyla ilgili bir mesele değildir. Bu mesele, demokrasinin yegane kaybetmeyeni olan, demokraside her halükarda kazanan vatandaşımızın oyunun net bir şekilde ortaya çıkma meselesidir.

BEDEL ÖDEYEN BİR PARTİ OLDUK

Demokratik irade temelinde ortaya çıktık. Bunun için çok büyük bedel ödemiş bir parti olduk. Partimiz Türkiye’de reformları gerçekleştirdiğimiz için kapatma davasıyla karşı karşıya kalmıştır. Partimiz içeride ve dışarıda bilinen ve bilinmeyen bir sürü siyasi suikast ile karşı karşıya kalmıştır. Cumhurbaşkanımızı hedef alan bir sürü komployu bertaraf etmişizdir.

Biz demokrasi mücadelesi verirken karşımızdakiler başka yerlere sığındı. Dün biz demokrasi mücadelesi verirken karşımızda yargı vesayetine ve askeri vesayetine sığınanlar, bugün bizi sonuçları kabullenmemek gibisinden temelsiz bir iddia ile karşı karşıya bırakmaya çalışıyorlar. Bunun boş bir iş olduğu açıktır. Temeli olmayan bir iş olduğu açıktır. Dün bu vesayetlerin arkasına sığınıp bizim demokrasi mücadelemize saldıranlar bugün yine demokrasi içerisinde ve hukuk içerisinde yaptığımız başvuruları gayrimeşru gibi göstermeye çalışıyorlar. Çok temel bir formülü vardır bunun ‘Sürece saygı gösteren sonuca da saygı gösterir. Yani hukuki sürece saygı göstermeyenin siyasi sonuca da saygısı olamayacağını net bir biçimde görmek lazım. Şimdi biz dedik ki bütün bu sürece saygı gösteriyoruz.

CHP, SÜRECE SAYGI DUYMUYOR

CHP, sürece saygı duymadı ve sonuca da saygı göstermedi. YSK, birinin elinden alıp da bir başkasını galip ilan etmiyor. ‘Seçimi yenileyin, usulsüzlükler var, milletin idaresine yeniden başvurun diyor. Milletin iradesine yeniden başvurmanın yani en büyük hakeme başvurmanın karşısında herkesin saygılı davranması gerekir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.