Saadet Partisi lideri iktidara sert sözlerle yüklendi: "Bu iktidar gitmeden memlekete adalet gelmez" - Haber 1Haber 1

Saadet Partisi lideri iktidara sert sözlerle yüklendi: “Bu iktidar gitmeden memlekete adalet gelmez”

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısı düzenledi, gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi lideri iktidara sert sözlerle yüklendi: “Bu iktidar gitmeden memlekete adalet gelmez”

08 Mayıs 2019 - 17:58

ABONE OL

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık değerlendirme toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, YSK’nin yenilenmesi kararı verdiği İstanbul seçimleri için aday gösterip göstermeyecekleri konusuna ilişkin, “Biz, kararımızı geniş bir istişareden sonra vereceğiz. Normal olarak seçimler şu anda mevcut haliyle devam edecek. Dün biz Başkanlık Divanımızı topladık. Yüksek İstişare Kurulumuzu toplayıp onların da kararını alacağız. Genel İdare Kurulumuzdaki arkadaşlara istişarede bulunacağız.” dedi.

Terörist ele Başı Abdullah Öcalan’ın 8 yıl aranın ardından avukatlarıyla görüştürülmesine ilişkin bir soruya cevap veren Karamollaoğlu, “Biz, sokaktan geçen bir vatandaşa selam versek, HDP’li çıkarsa bizi terörle iş birliği yapıyor diye suçlarlar” ifadelerini kullandı.

“Böyle devlet yönetilir mi?” diye soran Temel Karamollaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Çok gariptir. Biz, sokaktan geçen bir vatandaşa selam versek, HDP’li çıkarsa bizi terörle iş birliği yapıyor diye suçlarlar. Ve yapıyorlar da geçen seçime biz her yerde girdik ama bir ittifakın içindeymişiz gibi gösterildik. İstanbul’da Sayın Binali Yıldırım, “Ben HDP’nin oylarına talibim” dedi. O, sütten çıkmış ak kaşık gibi masum olarak adlandırıldı.

Şimdi Öcalan’la yapılan görüşmeleri sizin tahmin edin nasıl yapıldığını. Bu kadar çifte standartlı bir iktidar ömrümde görmedim. Bu temaslar yapılabilir ama bu temasların şu anda bir tane gayesi var, İstanbul seçimlerini kazanmak.

“Kendileri yaparsa helal, başkası yaparsa haram. Kendisi yiyor helal, başkaları elini bir şeye uzatsa haram. Böyle bir mantık olur mu, böyle devlet yönetilir mi? Temasların ne manaya geleceği üzerinde durmuyorum ben, tavrı anlatmaya çalışıyorum. Allah yardımcımız olsun, bu iktidar gitmeden bu memlekete adalet gelmez, samimi olarak inanıyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.