Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kandil'i de, Sincar'ı da sizler yıkacaksınız" - Haber 1Haber 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kandil’i de, Sincar’ı da sizler yıkacaksınız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi öğrencilerine hitaben, “Suriye’de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında, İdlib’te, Irak’ın kuzeyinde dünyayı kendine hayran bırakan zaferlere sizler imza attınız. Şimdi de en yakın zamanda Münbiç’i ve Fırat’ın doğusunu terör örgütlerinden yine sizler temizleyeceksiniz. Bölücü terör örgütünün başına Kandil’i de Sincar’ı da sizler yıkacaksınız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kandil’i de, Sincar’ı da sizler yıkacaksınız”

08 Mayıs 2019 - 22:28

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) öğrencileri ile Kara Harp Okulu’ndaki iftarda bir araya geldi. İftarın ardından konuşma yapan Erdoğan, terörle mücadelede kararlılık mesajını verdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan konular:

Sınır içinde ve dışında Türkiye’nin güvenliği ve milletin huzuru için görev yapan askerlere şükranlarımı sunuyorum. Türk milleti tarih boyunca hep bölgesinin ve dünyanın en iyi askeri gücü olarak varlığını sürdürmüştür. Mesele bizim ecdadımız, bizim askerimiz olduğunda sayısal çoğunluk, hatta teknolojik donanım asla tek başına belirleyici olamaz. Çünkü bizim milletimizde öyle bir yürek, öyle bir taktik zeka vardır ki askeri mücadeleyi kazanacak bir yolu daima bulur. Bu özelliğimizi eğitim ve donanımla teçhiz ettiğimizde Allah’ın izniyle önümüzde kimse duramaz.

Ordunun yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılama görevini Milli Savunma Üniversitesi yürütüyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ordunun insan kaynağı yetiştirme sistemini yeniden düzenledik ve Milli Savunma Üniversitesi’ni kurduk. Üniversitemizin şu anda içerisinde bulunduğumuz Kara Harp Okulumuz başta olmak üzere tüm alanlarda kısa sürede önemli başarılara imza attığını görmekten memnuniyet duyuyorum. Eksikler, aksaklıklar elbette olabilir. Bunları da en kısa sürede el birliğiyle çözecek ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.Üniversite yönetimine ve hocalara gayretleri için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi bu ecdat mesleğini tercih ettikleri için özellikle kutluyor, eğitimlerinde ve hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum. Sizlerin çabaları ve gayretleriyle 15 Temmuz ihanet çetesinin Peygamber ocağı olarak gördüğümüz kahraman ordumuzda yol açtığı tahribatı kısa sürede ortadan kaldırmayı başardık.

EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ, KAPRAMAN ORDUMUZDUR

Bir asır önce en zor şartlarda Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, İstiklal Harbi’nde destan yazan ordu işte bu orduydu. Kore halkının güvenliği ve bağımsızlığı için vatanımızdan binlerce kilometre ötede cesaretle çarpışan yine sizdiniz. Kıbrıs’ta katil çetelerinin zulmü altında inleyen kardeşlerimizi kurtaran yine sizdiniz. Afganistan’dan Bosna’ya kadar sorumluluk üstlendiğiniz misyon görevlerinde ülkemizi sizler gururla temsil ettiniz. Kahraman ordumuz dün olduğu gibi bugün de istiklalimizin ve istikbalimizin teminatı olmaya devam ediyor. Ülkemizi terör örgütlerini kullanarak kuşatmaya, karada, denizde ve havada haklarımızı kullanmamızı engellemeye çalışanlar karşısında en büyük gücümüz yine kahraman ordumuzdur.

Son 35 yıldır, terör örgütlerine dağları yine siz dar ettiniz. Suriye’de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında, İdlib’de, Irak’ın kuzeyinde dünyayı kendine hayran bırakan zaferlere sizler imza attınız. Şimdi de en yakın zamanda Münbiç’i ve Fırat’ın doğusunu terör örgütlerinden yine sizler temizleyeceksiniz. Bölücü terör örgütünün başına Kandil’i de Sincar’ı da sizler yıkacaksınız. Doğu Akdeniz ve Ege’deki haklarımıza giderek artan tecavüz teşebbüslerini sizler durduracaksınız. Sınırlarımızın her bir karışında ve sınır ötesinde ülkemize yönelen her tehdidi çelik gibi sinenizde sizler karşılamaya devam edeceksiniz. Çünkü siz, bu milletin tunç yüreği, çelik yumruğu, karanlığı delen gözü, geleceği kucaklayan kollarısınız. Siz kahramanlığın, atıldıktan sonra bir daha dönmemek olduğuna iman etmiş ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ inancıyla yola çıkmış Türk askerisiniz. Ordumuz her daim muzaffer olsun diyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarihi boyunca hep hakkın ve haklının yanında yer alan bu kasırga milleti dün durduramadılar, inşallah bugün de yarın da durduramayacaklar. Bana sizler gibi yol ve gaza arkadaşları nasip ettiği için Rabbime ne kadar hamd etsem azdır.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, öğrencilerin ramazanı şerifini tebrik ederek, “Ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için gözlerini kırpmadan canlarını vermiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu mücadelede yer alıp da gazilik unvanıyla şereflenen kardeşlerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum. Siz değerli öğrencilerimize görev yapacağınız yerlerde şimdiden başarılar diliyor, Rabbim hepinizi korusun, muhafaza eylesin, muzaffer eylesin.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.