Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Kimse bölgesel ve kültürel milliyetçilik yapamaz" - Haber 1Haber 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Kimse bölgesel ve kültürel milliyetçilik yapamaz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu sahilinde, yer sofrasında vatandaşlarla iftar yaptı. İftarın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Bu ülkede etnik noktadaki dayatmaları ortadan kaldıran biz olduk. Bölgesel noktada bütün bu dayatmaları kaldıran biz olduk. Kültürel noktadaki dayatmaları kaldıran biz olduk. Ve tam aksine hepsinin önünü biz açtık. Ve dedik ki, etnik milliyetçilik konusunda kimse böyle bir dayatma yapamaz. Bölgesel milliyetçilik noktasında böyle bir dayatma yapamaz. Kültürel milliyetçilik de yapamaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Kimse bölgesel ve kültürel milliyetçilik yapamaz”

28 Mayıs 2019 - 2:04

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu sahilinde, yer sofrasında vatandaşlarla iftar yaptı. İftarın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı, dikkat çeken değerlindirmelerde bulundu.

Sandığa gitmeyenlerin, bu sefer sandığa giderek milli irade noktasında adeta kendilerini affettirmiş olacaklarını belirten Erdoğan şöyle konuştu: “Milli irade şimdi tam manasıyla tecelli etmiş olacak. 23 Haziran’ı milli iradenin tecelli tarihi olarak görüyorum. Bu ülkede etnik noktadaki dayatmaları ortadan kaldıran biz olduk. Bölgesel noktada bütün bu dayatmaları kaldıran biz olduk. Kültürel noktadaki dayatmaları kaldıran biz olduk. Ve tam aksine hepsinin önünü biz açtık. Ve dedik ki, etnik milliyetçilik konusunda kimse böyle bir dayatma yapamaz. Bölgesel milliyetçilik noktasında böyle bir dayatma yapamaz. Kültürel milliyetçilik de yapamaz.”

HALKIMIZIN TÜMÜNÜ KUCAKLADIK

Şu anda Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da Batı’da ne varsa orada var mı? Var. Kuzeyde ne varsa Güneyde var mı? Var. Türkiye’nin 81 vilayetinde üniversite var mı? Var. Hastaneler var mı? Var. Şu anda 56 vilayetimizde havalimanı var. Eskiden bunlar var mıydı? Yok. Bütün bunlarla artık halkını doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli ayırt etmeksizin Türk’üyle, Kürt’üyle Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Gürcü’süyle, Abaza’sıyla, tümüyle kucaklayan bir iktidar var. Bu Ak Parti iktidarı. Çünkü bizim temel değerlerimizden gelen bir anlayıştır. Bu da Yunus’un diliyle, ‘Yaratanı severiz, yaratandan ötürü’ ölçü bu. Biz böyle sevdik, halkımızın tümünü böyle kucakladık, böyle kucaklamaya devam ediyoruz. Bunu başardığımız anda bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.