Kılıçdaroğlu, o gazeteciler için böyle dedi - Haber 1Haber 1

Kılıçdaroğlu, o gazeteciler için böyle dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında, son günlerde artan gazetecilere yönelik saldırılara değindi.

CHP liderinin gündeminde, Cumartesi günü saldırıya uğrayan Odatv yazarı Sabahattin Önkibar da vardı.

Kılıçdaroğlu, o gazeteciler için böyle dedi

28 Mayıs 2019 - 17:22

ABONE OL

Meclis grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Sladırıya uğrayan gazeteciler hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, “Geçen hafta bir gazeteci arkadaşımız, hatta bu hafta bir gazeteci arkadaşlarımız da saldırıya uğradılar. Ankara’da önce Yeniçağ gazetesinin değerli yazarı Yavuz Selim Demirağ saldırıya uğradı. Köşe yazarı ya da habercidir ama sonuçta bir kamu görevi yapar. O görev yaptığı zaman belli çevreler rahatsız olabilirler. Adı yolsuzluğa bulaşmış insanlar bundan rahatsızlık duyabilirler ama gazeteci halkı aydınlatmak ve doğru bilgiyi halka, geniş kitlelere ulaştırmak zorundadır. Sayın Demirağ da bu çerçevede görevini yapan bir gazeteci arkadaşımızdır. Saldırıya uğradı, saldırganlar önce yakalandı sonra tamamen serbest bırakıldılar. Aynı şekilde Antalya’da, Yeni Yüzyıl gazetesinde çalışan İdris Özyol. O da 15 Mayıs günü saldırıya uğradı. Aynı şekilde yine Antalya’da, Güney Haberci adlı bir haber portalının Genel Yayın Yönetmeni Erdin Çevik o da 20 Mayıs’ta saldırıya uğradı, saldırganlar yine serbest. Adana’da günlük bir gazete, yerel bir gazete. Egemen Gazetesi’nin kurucusu Hakan Denizli… O da 24 Mayıs’ta saldırıya uğradı. Aynı şekilde son olarak da Odatv’nin yazarı Sayın Sabahattin Önkibar, o da saldırıya uğradı, tekmelendi. Saldırganlar yakalandı ve sonra serbest bırakıldı.” dedi.

“SALDIRGANLARIN HAPSE GİRMESİ İÇİN BU GAZETECİ ARKADAŞLARIMIZIN ÖLDÜRÜLMESİ Mİ GEREKİYOR”

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bakın değerli kardeşlerim, eğer haber yaptı diye bir gazeteciye şiddet uyguluyorsanız ve bunları serbest bırakıyorsanız şiddet uygulandıktan sonra bu gazeteciler artık yazamazlar, korkarlar, geriye çekilirler diye düşünüyorsanız sakın düşünmeyin. Hiçbir namuslu gazeteci, dayak yedi diye bir adım geriye atmaz. Yani saldırganların hapse girmesi için bu gazeteci arkadaşlarımızın öldürülmesi mi gerekiyor. Hangi akıl, hangi mantık bir tweet attı diye 5 ay içeride kalan var, 6 ay içeride kalan var ama gazeteci yazdı diye saldırıya uğrayacak, sopalarla dövülecek, hastaneye yatacak, rapor alacak, saldırganlar yakalanacak serbest bırakılacak. Bir de eline sertifika verin. Adam dövmede ustadır ve bu ustanın arkasında iktidar partisinin destekçileri vardır.

İstediğimiz ne, istediğimiz adalet. Başak bir şey istemiyoruz. Birisi haksızlığa uğruyorsa adalet mekanizmasının harekete geçmesi lazım. Adaletin olması lazım biz bunu istiyoruz, başka ne isteyebiliriz. En çok tahrip edilen adalet kavramı oluyor ve bunun üstüne hep beraber gitmeliyiz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.