Akşener: Vakıflarla belediyeleri vakumluyorlar. Hepsinin ismini sayayım mı? - Haber 1Haber 1

Akşener: Vakıflarla belediyeleri vakumluyorlar. Hepsinin ismini sayayım mı?

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir çağrı yaptı ve ‘Saray’dan bir çıkın sönen ocakları, dağılan yuvaları, umutsuz gençleri görün. Sonra bir karar verin, ya damat ya millet’ dedi.

Akşener: Vakıflarla belediyeleri vakumluyorlar. Hepsinin ismini sayayım mı?

28 Mayıs 2019 - 17:28

ABONE OL

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup konuşmasında iktidara sert sözlerle yüklendi.

İşte Akşener’in konuşmasından satır başları:

Türk milleti yeri gelince tarihin tozlu raflarını kaldırmasını iyi bilir. Artık o vakit yaklaştı. Her gün ekonomiden yargıya, kibrin tavana vurduğu bir yönetim anlayışıyla cebelleşen vatandaşın sabrı tükendi. Gelelim bu haftaki damattan masallar bölümümüze. Burası çok önemli .Yine bir paket açıklamış. Her pakete de üşenmeyip isim koyuyor. Bu paketin adı İvme. Yani ileri verimli milli endüstriymiş. Sanki bu güne kadar fabrika açtılar da adına milli endüstri koymuş. Milletin parası damada teslime edileli 10 ay olmuş, 8 paket açıklanmış, açıklanan her paketle daha da ekonomi kötüye gitmiş. Beş tane yandaş gelince kaynak bol ama millete gelince kaynak yok diyor. İşte EYT’lilerin durumu ortada. Seslerini duyurmaya çalıştılar Yenikapı’da ama duyan olmadı. Bunların bir baltaya sap olamamış ne kadar çocuğu yakını varsa bu beylerin hepsi, müteahhit oldu, müdür oldu, zengin oldu. Bizim pırıl pırıl gençlerimiz işsiz. Adını soy adını yazamayan ne kadar yakını varsa ihya ettiler.

‘VAKIFLAR BELEDİYELERİ VAKUMLUYORLAR’

Vakıflarla belediyeleri vakumluyorlar. Hepsini ismini sayayım mı? Şunu yazın bir kenara artık her şey gün yüzüne çıkıyor. Geçen günlerde Sayın Mansur Yavaş bir ihale sonucunu açıklardı. Bu beylerin 3 yıl önce 1 milyar liraya ihale ettikleri iç bugün 180 milyon liraya ihale edildi. İnsaf. Neredeyse beş aktı. Bunlar sadece devleti değil belediyeleri de borç batağına batırmışlar. 17 yıllık ekonomi politikasının özetidir bu. Milletin çocuklarına yok çekenler milletin kaynaklarını işte böyle yağmalıyorlar

‘YA DAMAT YA MİLLET’

Sayın Erdoğan’a sesleniyorum sizi yıllarca sırtında taşıyan millete sırtınızı dönmeyin. Unutmayın ki siz milleti değil bu cefakar millet sizi doyuruyor. Milletin dertleriyle ilgilenin. Söyleyecek yeni şeyleriniz yok. Saray’dan bir çıkın sönen ocakları, dağılan yuvaları, umutsuz gençleri görün. Sonra bir karar verin, ya damat ya millet

‘EVLATLARIMIZ TARİHİ SİZİN GİBİ TELEVİZYON DİZİSİNDEN Mİ ÖĞRENSİN İSTİYORSUNUZ?’

Eminim ki milleti yok sayanları milletimiz de yok sayacak. 17 yıldır iktidardalar, bu süre içerisinde eğitim sistemimizi tam 15 kere değiştirdiler. Her gelen bakan alfabeden harf çekti yeni bir isim uydurdu. Bu seferkinin adı da eğitim sistemi oldu. Sistem dediğiniz şey bir yap-boz tahtası değildir. Ülkemizin geleceğini 15 defa çöpe attılar. Her seferinde bu son diyorlar. İşin değişik yanı da 1’den 15’e kadar her yap-bozu müjde diye sundular. Anne babalar tedirgin. öğretmenlerimiz gözlerinin içine bakan evlatlarımıza sistemi anlatamıyorlar. Çünkü kendileri de anlamıyorlar. Tarih dersini hangi aklıselim zorunlu olmaktan çıkarma fikrini sundu? Evlatlarımız tarihi sizin gibi televizyon dizisinden mi öğrensin istiyorsunuz?

‘ANADOLU’YU YENİDEN BİR BAYRAM SOFRASI YAPACAĞIZ’

Üniversitelerimizi dünyanın en iyi üniversiteleriyle buluşturacağız, eğitime yeniden itibarını kazandıracağız. Bu memleketin evlatları aslında nasıl bir hazineye sahip olduklarını anlayacak. Çünkü onlara yalanlar söylemeyecek, hayallerini satmayacak, hayallerini gerçekleştirme imkanı sunacağız. İYİ Parti gelince Türkiye yeniden hak, hukuk, adalet ülkesi olacak. Anadolu’yu yeniden bir bayram sofrası yapacağız

Türkiye’nin ekonomik büyüme oranları bakımından Sudan, Azerbaycan, Uruguay gibi ülkelerin gerisinde kaldığını söyleyen Akşener, görüşlerini paylaştı:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her konuşmasında ‘Türkiye’yi nereden nereye getirdik? diyor. 17 senede Türkiye’yi 3 kat büyütmüşler. 2002’de gayri safi yurt içi hasılamız 250 milyar dolarmış. Bugün 750 milyar dolara çıkarmışlar. İhracatı 4 kat artırmışlar. İyi de 17 senede dünya yerinde mi durdu? Aynı dönemde yani 2002-2019 arasında mesela Uruguay 4 kat büyümüş. Aç susuz, gıda yardımıyla ayakta duran Sudan 6 kat büyümüş. Komşumuz Rusya 5 kat büyümüş. Azerbaycan 6 kat büyümüş. Çin 8 kat büyümüş. Sen bunlar kadar olamamışsın, neyin havasını atıyorsun?

Akşener, gelişmiş ülkelerin eğitim ve teknoloji ile geleceğe yatırım yaptığını, Türkiye’nin ise bu konuda medeniyet trenini kaçırdığını söyledi.

Dünya sıralamasında ilk 500’e giren bir tek devlet üniversitesi olmadığı için büyük şirketlerin yurt dışında eğitim görmüş gençleri işe aldığını söyleyen Akşener, ‘Bunun tek sorumlusunun içi boş binalar dikmeyi, eğitime yatırım zanneden beton kafalılar’ dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.