İşte Dr. Mehmet Öz 'den uzun yaşam sırrı - Haber 1Haber 1

İşte Dr. Mehmet Öz ‘den uzun yaşam sırrı

Sağlık hakkında önemli ipuçları veren Dr. Mehmet Öz, artık her an yanınızda. Egzersizin öneminden kalp ritmine kadar her şey hakkında BİP aracılığıyla sorulacak sorulara mesajla cevap verecek. Dünyaca tanınan Dr. Öz’ün, uzun yaşama ve dostluk ilişkileri arasında kurduğu denklem dikkat çekti. Uzmana göre yaşamdaki mutluluğun ve uzun yaşamın ana şartları : ‘Arkasından gidecek bir amaç, değerli bir dost ve umut edecek birşey.’

İşte Dr. Mehmet Öz ‘den uzun yaşam sırrı

04 Temmuz 2019 - 1:20

ABONE OL

Yapılan araştırmalara göre, güçlü sosyal iletişim içerisinde olanlar daha uzun yaşıyorlar. Dünyaca ünlü Cerrah Mehmet Öz, yakın bir dostun sağladığı olumlu etkiyle 30 yıl daha fazla yaşayabileceğimizi söylüyor! Woman TV’den Burcu Sarıca’ya konuşan Dr. Öz, dostları ve arkadaşlarıyla sürekli olumlu iletişim içinde olan kişilerin daha şanslı olduklarını vurguladı. Öz’e göre internet ve telefonlar arkadaşlarınızla birlikte sahici vakit geçirmenin yerini asla tutmuyor.

‘Sev kardeşim’ felsefesi
“F vitamini” olarak söz ettiği ve İngilizce’de ‘friendship’, yani dostluk ve arkadaşlık anlamına gelen yaşam felsefesinden de söz eden ünlü doktor, “Biz buna ‘F vitamini’ diyoruz. Eğer acil durumlarda arayabileceğiniz dostlarınız varsa en sağlıklı, mutlu insan sizsiniz” açıklamasını yaptı. Dr. Öz, sağlığın birinci sıradaki sırlarını şöyle sıraladı: “Gülümse, arkadaşlarınla sevgi ilişkisi içinde ol, kendini sev, kötü alışkanlıklarını değiştir, olumlu düşün, stres yaşamına girmesin, mutlaka amacın olsun ve amacın için hareket et.”

Sağlıkta önemli ipuçları
Columbia Üniversitesi profesörlerinden ve Kalp cerrahisi alanında uzmanlaşmış Mehmet Öz, artık insanlara BiP kadar yakın. Turkcell’in İletişim ve yaşam platformu BiP kanalı kullanıcıları güvenilir sağlık ve zindelik bilgilerini artık Dr. Öz’den öğrenecek. Bu kanalla Dr. Öz ve ekibi ile iletişime geçebilecek ve videolarla veya makale biçiminde daha sağlıklı bir yaşam için önemli ipuçlarına ulaşamak mümküm olabilecek.

Yediğinize dikkat
Woman TV Burcu Sarıca’ya açıklamalar yapan Dr Öz., hastalıkların tedavisi ve önlenmesi için yararlı ve pratik ipuçlarıyla kendisine ulaşmak isteyen herkesin her an yanında olabilecek. Kronik ağrıları, aşırı kiloları ve çeşitli hastalıkları önlemenin en kolay, en çok denenmiş yolları artık Öz’den kısa sürede öğrenilecek. Herkesin ulaşabileceği, mesajla soru sorabileceği bu uygulamada yemekten, egzersize kadar geniş bir yelpaze yer alıyor. “Yediğinize çok dikkat etmelisiniz. Çünkü her öğünde seçtiğiniz yemekler, eczaneden alacağınız ilaç kadar etkilidir” diyor Uzman.

Aralıklı oruç
Prof. Mehmet Öz, sağlıklı yaşam, beslenme konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından. Ayda 1 hafta veya 15 gün yemeğe yarım gün ara vermek ve bu yolla bedeni dinlendirmek çok önemli O’na göre. Bunu “aralıklı oruç” olarak adlandırıyor. Öz, şunları söylüyor: “Sağlık için tutacağınız bu oruçta, gün içinde aç kalacağınız süre 12 saat olmalı. Akşam yemeğini saat 8’den önce yediğinizde, sabah kahvaltınızı da bir kaç saat ertelediğinizde, 12 saat hiçbir şey yememiş oluyorsunuz” diyor. Aralıklı oruç’ta vücudun sindirim ve boşaltım sistemi dinlendiği için bu zaman içinde hormonlar daha sağlıklı bir şekilde salgılanıyor.

İdrar rengi sağlığın önemli göstergesi
“Tıpkı dışkılarınız gibi düzenli olarak idrarınızı kontrol etmek iyidir. Renk, koku, miktar size sağlığınız hakkında bilgi verir” diyor Öz. İdrarın berrak, açık sarı veya parlak sarı renkte olabileceğini söylüyor ve ekliyor: “Renk bu standartlardan farklıysa ya daha az su içtiğinizin işaretidir. Veya bir rahatsızlığınız olduğu mesajını size vermektedir. İdrar renginde değişiklik olduğunda hemen doktorunuza başvurmalısınız.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.