Eygi'nin vefatı Yüksel kardeşleri böldü - Haber 1Haber 1

Eygi’nin vefatı Yüksel kardeşleri böldü

Muhafazakar kesimin önde gelen yazarı Mehmet Şevket Eygi’nin ölümü, tartışmaları beraberinde getirdi. Tartışmaya katılanlardan biri de Yüksel kardeşler oldu. Fakat kardeşlerden Edip Yüksel, Eygi’ye ağır eleştiriler yöneltirken, Müfid Yüksel sahiplenen bir yazı kaleme aldı.

Eygi’nin vefatı Yüksel kardeşleri böldü

13 Temmuz 2019 - 23:49

ABONE OL

Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, hayatını kaybetti. Eygi’nin ölümü tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazıları Eygi’nin 1960’lı yıllarda provokatif olayların aktörü olduğunu belirtirken, bazıları entelektüel yönüne vurgu yaptı, övgüyle bahsetti…

Eygi ile ilgili tartıymaya katılanlar kervanına Yüksel kardeşler de katıldı. Eygi’nin tartışması Yüksel kardeşleri de böldü.

HAYATINI CEHALET VE HURAFELERİ YAYMAK İÇİN GEÇİRDİ”

ABD’nin Arizona Eyaleti’nde yaşayan 80’lerin popüler muhafazakar yazar Edip Yüksel, Eygi’nin ölümünün ardından “Bir püsküllü daha gitti. Zalim ve cahil din adamlarının ve saray soytarılarının uydurduğu dini Allah’a iftira eden bir Sünni olarak Kuran’a ve islama karşı savaştı. Kanlı Pazar’ı organize ederek emperyalizme hizmetten sabıkalı hayatını cehalet ve hurafeleri yaymak için geçirdi” ifadelerini kullandı.

“YILLAR ÖNCE DÜĞÜN MERASİMİMİZDE…”

Edip Yüksel’in kardeşi eski Yeni Şafak yazarı Müfid Yüksel ise Eygi’yi sahiplendi. Müfid Yüksel sosyal medya hesabından Eygi’nin de olduğu düğün fotoğrafını paylaştı ve şunları yazdıi:

“Merhum Mehmed Şevket Eygi ve Abdurrahman Dilipak Ağabeyler Yıllar Önce Düğün Merasimimizde…

Cenazesi Bugün İkindi Namazını Müteâkip Fatih Cami-i Şerifinden Kaldırılacaktır.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.