Avrupa Birliği'nden skandal karar: Yaptırımlar onaylandı - Haber 1Haber 1

Avrupa Birliği’nden skandal karar: Yaptırımlar onaylandı

Avrupa Birliği, Türkiye’nin KKTC karasularında gerçekleştirdiği sondaj çalışmalarını gerekçe göstererek bir dizi yaptırımı öngören paketi onayladı.

Avrupa Birliği’nden skandal karar: Yaptırımlar onaylandı

15 Temmuz 2019 - 23:21

ABONE OL

Avrupa Birliği’nin (AB) Kıbrıs kıta sahanlığındaki faaliyetlerinden dolayı Türkiye’ye yönelik yaptırımları onayladığı bildirildi. Alman Haber Ajansı’nın (DPA) aktardığına göre AB, Kıbrıs kıta sahanlığındaki faaliyetlerinden dolayı Türkiye’ye yönelik yaptırımları onayladı.

Habere göre AB, Ankara’ya yapılan finansal yardımı kısıtlayacak ve hava taşımacılığı anlaşması ile ilgili görüşmeleri askıya alacak.

Yaptırımların sondaj faaliyetlerine katılan şirketleri ve gerçek şahısları kapsayabileceği öne sürülürken Alman politikacı Michael Roth, “Türkiye’nin kışkırtıcı hareketleri hiçbirimiz tarafından kabul edilemez. Biz Kıbrıs’ın tarafındayız” açıklamasını yaptı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.