Ve Türkiye F-35 programından çıkarıldı - Haber 1Haber 1

Ve Türkiye F-35 programından çıkarıldı

Türkiye saatiyle 22:00’de başlayan Pentagon açıklamasında Türkiye’nin F-35 programından çıkarıldığı açıklandı.

Ve Türkiye F-35 programından çıkarıldı

17 Temmuz 2019 - 23:38

ABONE OL

Pentagon’dan yapılan açıklamada, program ortaklarıyla gerçekleştirilen görüş alışverişi sonrasında Türkiye’nin S-400 satın alarak F-35 programını tehlikeye atabileceği ve bu nedenle Türkiye’nin F-35 programından çıkarılması konusunda anlaşıldığı belirtildi.

“Türkiye’nin F-35 programına katılımını askıya alma sürecini başlatıyoruz” denilen açıklamada, “Kaçınmak için çok çaba sarf ettiğimiz bir konuydu. İşlerin bu noktaya gelmesinden üzüntü duyuyoruz. Ama Türkiye’yi F-35 programından çıkarma kararımız sürpriz değil” ifadesi kullanıldı.

Türkiye’nin ekonomik olarak da etkileneceğini belirten Pentagon çalışanı Ellen Lord, “Türkiye bu kararından dolayı iş imkanlarını ve ekonomik fırsatları kaybedecek. F-35 programıyla bağlantılı 9 milyar dolarlık bir kayıp olacak” açıklamasında bulundu.

Açıklamada ayrıca F-35 eğitim programı kapsamında ABD’de bulunan pilotlar ve personelin Temmuz sonu itibariyle ülkeyi terk edeceği ifade edildi.

ellen lord ile ilgili görsel sonucu

İKİ KEZ ERTELENMİŞTİ

Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemi konusunda geçtiğimiz pazartesi yapılması beklenen açıklamanın ikinci kez iptal edildiği belirtilmişti. Erteleme sonrası ABD’li gazeteci Paul McLeary, “Pentagon, programındaki S-400 ve Türkiye konulu basın toplantısını ikinci kez iptal etti. Önce açıklama yapılacağını duyurdular, 30 dakika sonra da iptal ettiler. İşler hiç iyi gitmiyor” yorumunu yapmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.