Gazeteci Tansu Sarıtaylı'nın ilk şiir kitabı çıktı - Haber 1Haber 1

Gazeteci Tansu Sarıtaylı’nın ilk şiir kitabı çıktı

Uzun yıllardır Fransa’da yaşayan gazeteci Tansu Sarıtaylı’nın ilk şiir kitabı “Elmas Karası” piyasaya çıktı. 448 sayfalık şiir kitabında yer alan 500 aşkın şiir; aşk, hüzün ve hasret temalarını içeriyor.

Gazeteci Tansu Sarıtaylı’nın ilk şiir kitabı çıktı

18 Temmuz 2019 - 23:03

ABONE OL

Gazeteci Tansu Sarıtaylı’nın Boğaziçi Yayınları’ndan çıkan şiir kitabı “Elmas Karası” yayımlandı. Yazdığı şiirlerde aşk, sevda, hasret, ayrılık ve yalnızlık gibi konuları oldukça derin bir şekilde işleyen yazarın, kavramları işleyiş şekli günümüz şiir dünyasında bir yenilik olmasa da, seven ve sevilen aşıklara yürekten bir sesleniş anlaşılıyor .

Gazeteci Tansu Sarıtaylı’nın ilk şiir kitabı “Elmas Karası” kitabın kapak resmi ilk bakışta derin bir aşk romanı çağrışımı yapmış olsa da, içindeki sürükleyici ve çok derin aşk kokan şiir’lerle bağdaşmakta olduğu anında fark ediliyor. Şiirler ‘hüzün, hasret ve düşündürücü olgusuyla samimi yürek esintisi ‘şeklinde yorumlayan Gazeteci Mehmet Köşger de Şiirleri okuyan herkes gibi, bazı şiirlerde ismi sıkca geçen Caroline’i merak etmiş.

448 sayfalık şiir kitabında yer alan 500 aşkın şiir bu iki yıllık zaman süresinde yazıldığı anlaşılıyor. Şiirlerin altına düşülen tarihe göre. Kimi bulut üstünde yazılmış, kimi sahilde, kimi de kentte, anlaşılıyor ki aşk yazarı her yerde esir almış !

Tansu Sarıtaylı, şiirlerinde yalın bir üslup ve geniş bir kelime haznesi çerçevesiyle çevrelediği görülüyor. Yazar, seçtiği benzetmelerle öznel ve derin bir çağrışım alanı açıyor. Doğaya ait metaforların ustalıkla kullanıldığı şiirlerde, bir bakıyorsunuz, yanardağ lavları arasında mor menekşe düşlüyor. Diğer tarafta Karıncaya fil ezdiriyor. Aşk ve sevdanın korkunç gücünü gözler önüne seriyor. Acı, ızdırap, aşk ve hayatın tamamıyla yüzleşildiği bir şiir kitabı.

Tansu Sarıtaylı Elmas Karası ile ilgili görsel sonucu

TANSU SARITAYLI KİMDİR?

Gazeteci Tansu Sarıtaylı, 1949 yılında doğdu. İzmir’de yayımlanan Yeni Asır gazetesinde 1973 yılında başladığı gazeteciliğe 1977 yılında gittği Paris’te Millet ve Hergün gazetelerinin Paris muhabirliğini yaptı. 1980 darbesinde Hergün gazetesinin kapatılmasının ardından Türkiye gazetesi Paris muhabirliği görevini üstlendi

1983 yılında TRT’den gelen teklif üzerine kaşeli muhabir olarak görsel medya dünyasına girdi. TRT 1 ile yurtdışına yayın yapan TRT 2 ve TRT Radyo’nun çeşitli haber ve proğramlarına 2005 yılına kadar. Türkiye gazetesini yayımlayan İhlas Grubu tarafından kurulan İhlas Haber Ajansı (İHA )’nın hala hazırda Paris muhabirliğini ve temsilcilik görevini yürütüyor. Evli ve 3 çocuk babası olan Sarıtaylı, 2008 yılında internet üzerinde kurduğu yerel haberleri yayınlayan Fransa’daki Türklerin Haber sitesi Hodrimeydan.net ve Hodrimeydan.tv‘nin sahibi ve genel yayın yönetmeni. Yaşamını Paris’te sürdüren Sarıtaylı, sürekli basın kartı ve 41 yıldır Fransa Dışişleri Bakanlığı’nda accredite basın kartı hamilidir.

Aldığı ödüller :

– Avrupa gazeteciler cemiyeti 1988 yılı araştırma ve inceleme haber dalında birincilik ödülü,

– Tercüman gazetesinin 1993 yılında açtığı röportaj yarışmasında birincilik ödülü,

– Gurbette Bayrak dergisinin açtığı gurbet yazarları röportaj yarışmasında birincilik ödülü,

– Hollanda Türk Federasyonu tarafından düzenlenen Gurbetteki yazarlar, öykü yarışmasında ikincilik ödülü

– Türkiye Çocuk Dergisi tarafından 1983 yılında açılan çocuklar üzerine düzenlediği röportaj yarışmasında birincilik ödülü.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.