Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Sarıduman istifa etti - Haber 1Haber 1

Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Sarıduman istifa etti

Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Ahmet Sarıduman görevinden istifa etti. Böylece, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın isteği gerçekleşmiş oldu.

Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Sarıduman istifa etti

20 Ağustos 2019 - 23:27

ABONE OL

Son dönemlerde tartışmaların odağında yer alan Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Ahmet Sarıduman, yüksek maaşı ve Ak Parti mitinglerine ücretsiz gönderdiği ekmeklerle gündeme gelmişti. Sarıduman’ın yüksek maaşı da tartışmalara konu olmuştu. İddialara göre Sarıduman, 35 bin liranın üzerinde maaş alıyordu.

2011 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Melih Gökçek’in siyasi danışmanı olarak belediyede görev alan Sarıduman, Gökçek’in Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ettiği 28 Ekim 2017 tarihine kadar bu görevini sürdürdü. Sarıduman, 14 Şubat 2018 tarihinde ise Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş. Genel Müdürlük görevine başlamıştı.

Son dönemde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın isteğine karşılık belediye iştiraklerindeki yöneticiler istifalarını vermemesiyle tartışma yaratmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sarıduman için, “Halk Ekmek’tekiler baktım istifa etmiyorlar, ben de orayı Halk Market’e dönüştürme kararı aldım” demişti. Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Ahmet Sarıduman istifa etmesiyle Mansur Yaşavş’ın isteği yerine geldi.

İstifasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Sarıduman, “Ankara Halk Ekmek Genel Müdürlüğü görevimden bugün itibariyle ayrılmış bulunmaktayım. Birlikte çalıştığım tüm mesai arkadaşlarıma -varsa- hakkımı helal ediyor, kendilerinden de helal etmelerini istiyorum. @abbhalkekmek” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.