Temel Karamollaoğlu, Hükümet'e seslendi: 'TRT'ye de kayyum atanacak mı?' - Haber 1Haber 1

Temel Karamollaoğlu, Hükümet’e seslendi: ‘TRT’ye de kayyum atanacak mı?’

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevlerinden alınıp yerlerine kayyum atanmasını sert sözlerle eleştirdi, “Millet iradesine ipotek koymak kimseye bir şey kazandırmaz. Demokraside temel esas, seçimle gelenin seçimle gitmesidir.” şeklinde konuştu.

Temel Karamollaoğlu, Hükümet’e seslendi: ‘TRT’ye de kayyum atanacak mı?’

21 Ağustos 2019 - 19:59

ABONE OL

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevlerinden alınıp yerlerine kuyyamların atanmaları ile ilgili tartışmalara Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldı. Karamollaoğlu, TRT ekranlarına teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın çıkarıldığını hatırlatarak “TRT’ye de terör örgütü propagandası yapmaktan kayyum atanacak mıdır?” diye sordu.

Partisinin eğitim merkezinde basın toplantısı düzenleyen Saadat Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasını değerlendirdi.

İşte Karamollaoğlu’nun konuşmasında öne çıkan sözler:

İDARE, KENDİNİ HEM SAVCI HEM DE HAKİM YERİNE KOYDU

İktidar bu konuda inisiyatif kullandı, biz bunun doğru olmadığını belirttik. Kayyum kararı hukuku dikkate almadığı gibi halkı da dikkate almamıştır. Biz her zaman terörle mücadelenin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Lakin ülkemizde adli yetkiye sahip kurumlar bellidir, bu kurum mahkemelerdir. Bunu dikkate almadan idarenin kendisini hem savcı hem de hakim yerine koyarak uygulama yapması hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmaz. Kimse suç işleyenlerin görevde kalmasına destek vermiyor, suçların neden mahkemelerce tespit edilip karara bağlanmadan uygulama yapıldığına itiraz ediyor.

KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELER, KARUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERE DÖNÜŞÜYOR

Daha önce demiştik, ‘kanun hükmünde kararnameler giderek Karun hükmünde kararnamelere dönüşüyor’ diye. Maalesef son kararnameler bu konudaki endişemizi daha da arttırmıştır. Çünkü Karunlar da hak, hukuk tanımaz, halkın iradesini dikkate almazdı. Burada şu soruyu da sormadan geçmek istemiyorum; Osman Öcalan´ı ekranlarına çıkaran, TRT’ye de terör örgütü propagandası yapmaktan kayyım atanacak mıdır?”

‘HÜKÜMETE KARŞI BİR KUTUPLAŞMA HAVASINA GİRMEK İSTEMEYİZ’

Partilerle yeri geldiği zaman irtibat kuruyoruz. Ancak muhalefet olarak top yekun hükümete karşı bir kutuplaşma havasına girmek istemeyiz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.