Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç: "İtiraf ediyorum, Alevilere çok uzak kaldık" - Haber 1Haber 1

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç: “İtiraf ediyorum, Alevilere çok uzak kaldık”

AK Parti Malatya İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bülent Arınç, çok tartışılacak sözlere imza attı. AK Parti’den daha önce de ayrılıp parti kuranlar olduğunu belirten Arınç, “O zaman çok güçlü zamanımızdı. Şimdi biraz yaralıyız. Kendi içinde çözülmeler var. AK Parti’nin yeni ittifaklar kurması gerekiyor. Alevi kardeşlerimizin oylarını önemsiyorum. Samimiyetle itiraf edeyim, onlara çok uzak kaldık. Alevi yurttaşlarımızın oylarına ihtiyacımız var” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç: “İtiraf ediyorum, Alevilere çok uzak kaldık”

21 Ağustos 2019 - 20:15

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, AK Parti Malatya İl Başkanlığı’nı ziyaret etti ve burada gazetecilere açıklama yaptı. Arınç, partisinin 9 milyon üyesi olduğunu ve böyle bir partinin hiçbir şeyden korkmayacağını söyledi.

AK Parti Malatya İl Başkanlığı’nda konuşan Bülent Arınç, yeni parti kurmak için start veren Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun hata yapacağını söyledi. Arınç, İdris Naim Şahin ve Abdüllatif Şener’in de parti kurduğunu hatırlattı “O zaman çok güçlü zamanımızdı. Şimdi biraz yaralıyız, biraz sıkıntılar var. Kendi içinde çözülmeler var” dedi.

Partisinin yeni ittifaklar kurması gerektiğini dile getiren Arınç, “Yeni ittifaklar bulmamız lazım dedim. Alevi kardeşlerimizin oylarını önemsiyorum. Samimiyetle itiraf edeyim, onlara çok uzak kaldık. Alevi yurttaşlarımızın oylarına ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

İşte Arınç’ın çok konuşulacak sözleri…

‘PARTİ İÇİNDE MUHALİF SESLERE DE İMKAN VERECEKSİN KARDEŞİM’

Partideki ayrılıklara müsaade etmeyeceğiz. Bunun içerisinde muhalif sesler olabilir mi, olur ama bu ayrılığa dönüşmemeli. Muhalif seslere de hayat imkanı vereceksin kardeşim, eleştiri olacak. Eleştiri bir şeyin olmazsa olmazıdır, yemeğin tuzu ve lezzetidir. Ben parti grubunda konuşurken, Bakanlar Kurulunda (eleştiri) yaparım ama dışarıda yapmam, yapmamaya çalışırım. Dışarıda yapıcı eleştiri yaparım, tavsiyede bulunurum. Dışarıda kesinlikle AK Partili olamaz. Yani ‘bu arkadaşlar parti kuracaklarmış’ dendiği zaman şahıslarını seviyorum ama çok büyük hata yaparlar.

MİLLET, HİÇBİRİSİNE SELAM BİLE VERMEDİ

AK Parti’den ayrılanların daha önce parti kurdu. Partiden ayrılan Erkan Mumcu, İdris Naim Şahin, Abdüllatif Şener gitti parti kurdu. Şu gitti, bu gitti, hiçbirisine millet selam bile vermedi. Partilerini kapattılar. Ayrılıkların yaşandığını dönem, partimizin en güçlü dönemi oldu. O zaman bizim çok güçlü zamanımızdı. Yel kayadan ne koparacak, üfürük gibi gittiler. Şimdi biraz yaralıyız, biraz sıkıntılar var. Kendi içinde çözülmeler var. Bunları tekrar toplamamız lazım. Birilerinin yol göstermesiyle, onların sözlerine bakarak, karşımıza çıkıp parti kurarlarsa millet onları affetmez. Hiçbir şey bize zarar vermez. Bu partiler kurulursa tek zararı AK Parti’ye olur. Bizden 3-5 alsalar maalesef sistem o hale geldi, bizden yarım da alsalar.

SAMİMİYETLE İTİRAF EDEYİM, ALEVİLERE ÇOK UZAK KALDIK

Doğal seçmene dönülmesi gerekiyor. Herkesi temsil hakkına kavuşturacak bir modele geçilmesi gerekiyor. Yeni ittifaklar bulmamız lazım dedim. Ben Alevi kardeşlerimizin oylarını önemsiyorum. Alevi kardeşlerimiz, bu ülkenin bir varlığıdır. Bizim onlarla iftihar etmemiz lazım. Samimiyetle itiraf edeyim, onlara çok uzak kaldık. Onları başka siyasetçilerin eline terk ettik.

‘ALEVİLERİN OYLARINA İHTİYACIMIZ VAR’

AK Parti’nin Alevilerle daha ilgili olmasını istiyorum. Araştırmalar şunu gösteriyor ki Selahattin Gürkan (Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı) arkadaşımız azdır, çoktur bilmiyorum, ama Alevi yurttaşlarımızın beğenisini kazanmış ve oylarını almış. Kendisini kutluyorum. Ben azlığında çokluğunda değilim, bir Alevi’nin bize oy vermesi çok önemli. Çünkü önümüzdeki seçimlerde bizim Alevi yurttaşlarımızın oylarına ihtiyacımız var. Biz Alevileri kendimizden görüyoruz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.