Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kayyum tartışmalarını değerlendirdi - Haber 1Haber 1

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kayyum tartışmalarını değerlendirdi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Beştepe’de saat 16.00’da başlayan toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın önemli açıklamalarda bulundu. İbrahim Kalın, İdlib’de TSK konvoyuna yönelik saldırıya ilişkin Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yapacağını açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kayyum tartışmalarını değerlendirdi

21 Ağustos 2019 - 20:22

ABONE OL

İbrahim Kalın’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

SURİYE KONUSU

Suriyeli mültecilerin eve dönmesi, Suriye ile sınırdaki güvenliği sağlama konusunda oldukça önemli gelişmelerdir.

İdlib konusunda değerlendirmeler oldu. 9. gözlem noktamıza yapılan saldırı, ve hayatını kaybedenler ve yaralananlar konusundaki düşüncemizi Rus tarafına ilettik. İdlib’de 12 gözlem noktamızın bulunduğu yerlerde güvenliğin tamamen sağlanması konusunda mutabık kalınmıştı, bunun devam etmesini bekliyoruz.

TEPKİMİZİ RUSYA TARAFINA İLETTİK

Rejimin İdlib’e saldırılarına karşı tepkimizi Rus tarafına ilettik. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız Putin ile görüşecek. Buradan rejimin ihlallerine son vermesi çağrılarını yeniliyoruz.

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ YAYANMASINI ÖNGÖRÜYORUZ
Önümüzdeki aylarda enflasyonda belirgin bir düşüşün yaşanmasını öngörüyoruz. Bunun istihdama da olumlu yansımaları olacaktır.

ARAZİLERİN İMARA AÇILMASI, ANAYASAYA AYKIRIDIR
Yangında hasar gören arazilerin imara açılması Anayasa’ya aykırıdır. Böyle bir şey asla söz konusu değildir.

SURİYE-TÜRKİYE SINIRINDA GÜVENLİ BÖLGE

Fiiliyattaki uygulaması, süreci ve kapsamıyla ilgili görüşmeler sürüyor. Ana çerçevede mutabık kaldığımızı ifade edebiliriz.

HÜKÜMETİN ALDIĞI KARARLAR, KEYFİ KARAR DEĞİLDİR

Hükümetin ya da İçişleri Bakanlığımızın keyfi olarak aldığı kararlar değildir.Seçimlerin namusunun korunması, vatandaşın verdiği oyun demokratik kurallar çerçevesinde hayata, siyasete, yönetime yansıtılması için bu tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Aynı partiden ya da benzer siyasi görüşe sahip başka belediyeler de var ama buralarda doğrudan suça karışma, terör örgütüne yardım yataklık etme, destek olma gibi bir suç hasıl olmadığı için bunlarla ilgili bir tedbir, tasarruf söz konusu olmamıştır.

BAŞKAN ERDOĞAN, TRUMP İLE GÖRÜŞECEK

(İdlib’te son durum) Sayın Trump ile de bir telefon görüşmesi hazırlığı yapıyoruz.

ABD İLE MÜŞTEREK HAREKET MERKEZİ

Bir takvim var, plan içinde somut uygulamaları göreceğiz.

ERDOĞAN BAŞKANLIĞINDA 3’LÜ ZİRVE
Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, 16 Eylül’de Ankara’da Rusya ve İran’ın katılımıyla üçlü zirve gerçekleştireceğiz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.