Dünya medyası, Barış Pınarı Operasyonu'nu nasıl yayınladı? - Haber 1Haber 1

Dünya medyası, Barış Pınarı Operasyonu’nu nasıl yayınladı?

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’nı son dakika haberi olarak duyuran dış basın, harekât ile ilgili gelişmeleri eleştirel bir üslupla verdi.

Dünya medyası, Barış Pınarı Operasyonu’nu nasıl yayınladı?

10 Ekim 2019 - 0:47

ABONE OL

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’nı son dakika haberi olarak duyuran dış basın, harekât ile ilgili gelişmeleri canlı olarak verdi.

BBC: TÜRKİYE HAVA SALDIRISI İLE KUZEY SURİYE’YE HAREKÂT BAŞLATTI

İngiliz yayın kuruluşu BBC, ‘Türkiye hava saldırı ile Kuzey Suriye’ye harekât başlattı’ başlığı ile verdiği haberinde, Türk askeri uçaklarının Suriye’nin kuzeyindeki bazı bölgeleri bombaladığını aktardı. BBC, harekâtın ABD Başkanı Donald Trump’ın Amerikan ordusunu Suriye’nin kuzeyinden çekmesinden birkaç gün sonra başladığına dikkat çekti.

GUARDİAN: TÜRKİYE KUZEY SURİYE’YE ASKERİ OPERASYON BAŞLATTI

Guardian gazetesi, ‘Türkiye Kuzey Suriye’ye askeri operasyon başlattı’ başlığını kullandığı haberinde, Türkiye’nin operasyonunun ABD Başkanı Trump’ın Amerikan ordusunu bölgeden çekeceğini açıklamasından sonra başladığını, Türkiye’nin Suriye ile sınırında terör grupları ve DEAŞ’a karşı 32 kilometre uzunluğunda bir güvenli bölge oluşturmak istediğini aktardı.

SKY NEWS: TÜRKİYE KUZEY SURİYE’YE OPERASYON BAŞLATTI

İngiliz SKY News haber kanalı da son dakika olarak duyurduğu Barış Pınarı Harekâtı için ABD Başkanı Trump’ın ‘kötü bir fikir’ yorumunu aktardı. Sky News, Fransa, İngiltere ve Almanya’nın ortak bir bildiri ile harekâtı kınamaya hazırlandıklarını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin de perşembe günü acil olarak toplanacağını ekledi.

FİNANCİAL TİMES: TÜRKİYE SURİYE’YE OPERASYON BAŞLATTI

Financial Times gazetesi de harekât haberini, ‘Türkiye Suriye’ye operasyon başlattı’ başlığı ile verdi. ABD Başkanı Trump’ın Türkiye’nin başlattığı operasyona Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra yeşil ışık yakar gibi göründüğünü yazan gazete Washington’ın Türkiye’nin terörist örgüt olarak gördüğü YPG’ye Suriye’nin kuzeydoğusunda DEAŞ’a karşı savaşması için eğittiği ve silahlandırdığını da ekledi.

THE TİMES: TÜRKİYE SURİYE’YE OPERASYON BAŞLATTI

The Times ise Türk savaş uçaklarının Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerini bombaladığını yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın harekâtı Twitter hesabından duyurduğunu yazan gazete, harekâtın başlamasından sonra çok kısa bir süre içinde Türk savaş uçaklarının Ras al-Ain bölgesini bombalamaya başladığını aktardı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.