Barış Pınarı Harekatına destek veren Türk futbolcuya Almanya'da baskı - Haber 1Haber 1

Barış Pınarı Harekatına destek veren Türk futbolcuya Almanya’da baskı

Almanya 2’nci Futbol Ligi takımlarından St. Pauli’nin Türk futbolcusu Enver Cenk Şahin’in, kişisel sosyal medya hesabından Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nı destekleyen paylaşımı Almanya’da büyük bir tartışma yarattı…

Barış Pınarı Harekatına destek veren Türk futbolcuya Almanya’da baskı

12 Ekim 2019 - 0:56

ABONE OL

Almanya 2’nci Futbol Ligi takımlarından St. Pauli’nin Türk futbolcusu Enver Cenk Şahin’in, kişisel sosyal medya hesabından Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nı destekleyen paylaşımı Almanya’da büyük bir tartışma yarattı. St. Paulili kulübü resmi internet sitesinden futbolcusuna yönelik uyarı niteliğinde bir mesaj yayınlarken, kulübün en ünlü taraftar grubu Pauli-Ultras’ta yaptığı açıklamada Şahin’in takımdan gönderilmesini talep etti.

Almanya 2’nci Futbol Ligi’nde mücadele eden ülkenin köklü takımlarından FC St. Pauli’nin Türk futbolcusu Enver Cenk Şahin, kişisel sosyal medya hesabından Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’na verdiği destek nedeniyle yoğun tepki görüyor. 25 yaşındaki futbolcu, yaptığı paylaşımda, “Kahraman Mehmetçiğimizin ve ordumuzun yanındayız. Dualarımız sizinle! #barispinariharekati” ifadesini kullanmıştı.

ST. PAULI’NİN RESMİ SİTESİNDEN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Almanya’da büyük bir tartışmaya neden olan bu paylaşımın ardından kulüp resmi internet sayfasından bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, “FC St. Pauli, kulübün değerleri ile örtüşmeyen bu paylaşımı kabul etmemektedir. Kulüp olarak futbolcuyla hakkında görüştüğümüz konunun bir iç mesele olarak durmasına gayret ediyoruz. Konu ile ilgili kulüpteki görüşmelerimiz tamamlanmadan başka bir açıklamada bulunmayacağız. Daha fazla savaş olmasın!” ifadeleri kullanıldı.

TARAFTAR GRUBU ŞAHİN’İN GÖNDERİLMESİNİ TALEP ETTİ

FC St. Pauli takımının en ünlü taraftar grubu Pauli-Ultras’ta konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şahin’in bu açıklaması ilk söylemsel hatası değil. Geçmişte de milliyetçi ve Kürtlerin ölümü ile ilgili olarak aşağılayıcı açıklamaları olmuştu. Bize göre, Cenk Şahin bir daha kulübümüzün forması ile sahaya çıkmamalıdır. Kulübe çağrıda bulunuyor ve Cenk Şahin’in takımdan gönderilmesini bekliyoruz” denildi.

ENVER CENK ŞAHİN TÜRKİYE’YE DÖNÜYOR

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Enver Cenk Şahin, kişisel medya hesabından Türkiye’ye geldiğini belirten bir paylaşımda bulundu. Söz konusu paylaşımda Şahin, Türk bayrağı ve uçak emojilerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.