Ak Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, istifa etti - Haber 1Haber 1

Ak Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, istifa etti

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yeneroğlu, partideki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. Kulislerde Ak Parti’den önümüzdeki günlerde başka vekillerin de istifa edebileceği iddia ediliyor.

Ak Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, istifa etti

31 Ekim 2019 - 0:35

ABONE OL

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Mustafa Yeneroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısıyla partideki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifa açıklamasına “Türkiye’nin önünde olan ve Türkiye’nin itibarını zedeleyen insan hakları ihlallerinin kaldırılması noktasında hem partinin yetkili organlarında hem de kamuoyunda eleştirilerimi paylaştım” ifadesiyle başlayan Yeneroğlu, ‘rahatsızlıklarının karşılık bulduğuna dair bir ümit taşımadığı için’ son iki MKYK toplantısına katılmadığını söyledi.

​”Bu süreci çok daha fazla sürdürmek makama karşı saygısızlık olur. Konuşmadığım takdirde de inandığım ideallerime saygısızlık olarak nitelendireceğim noktada MKYK’dan istifa ettiğimi Cumhurbaşkanımıza ilettim” diyen Yeneroğlu, şunları kaydetti:

Daha sonra genel sekreterimizle yaptığım konuşmada AK Parti’nin kuruluş felsefesine dönmesi gerektiğini söyledim. Genel sekreterimiz bu görüşlerimi dinledi. Cumhurbaşkanımızın da AK Parti’den istifa etmem noktasında kanaat bildirdiğini ifade etti.

​”Ben herhangi bir hesapla siyasete girmedim herhangi bir hesapla da bundan sonraki süreci takip etmeyeceğim” diyen Yeneroğlu, milletvekilliğinden istifa edip etmeyeceğine de önümüzdeki günlerde karar vereceğini bildirdi:

“Milletvekilliğinden istifa edip etmemem noktasında böyle bir talep olmadı. AK Parti’nin kuruluşunda Erbakan hocama yönelik eleştirilerin bugün çok daha şiddetli olması beni üzüyor.”

AK PARTİ’NİN MECLİS’TEKİ SAYISI 290’A DÜŞTÜ

Yeneroğlu’nun istifası sonrası AK Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 290’a düştü. Yeneroğlu’ndan boşalan MKYK üyeliği koltuğuna ise AK Parti İstanbul Milletvekili Eyüp ​Özsoy getirildi.

YENİ İSTİFALAR OLUR MU?

Siyaset kulislerinde Ahmet Davutoğlu’na yakın bazı milletvekillerinin daha istifa edebileceği konuşuluyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.