Dünya genelinde yılda 250.000 kişinin astımdan hayatını kaybettiğini belirten Türk Toraks Derneği, erken teşhis ve tedaviyle hastalığın kontrol altında tutulabileceğine dikkat çekti
Afrikalıların kızıl çalı adını verdikleri roibosun 23 milyar dolarlık bir ekonomi yarattığı belirtilirken, her yıl 15 bin ton kızıl çalı üretildiği ve bunun yarısının sağlık tüketimine odaklanan müşteriler için ihraç edildiği kaydedildi.
Uzun yıllardır tamamen kör olan iki İngiliz, Oxford Üniversitesi Göz Hastanesi ve Londra Kings College Hastanesi tarafından geliştirilen yeni göz implantları sayesinde kısmi olarak görmeye başladı.
Serbest eczane sayıları, ilçe sınırları içindeki nüfusa göre, en az 3 bin 500 kişiye bir eczane düşecek şekilde düzenlenecek. Eczane açmak isteyen bir eczacı, en az bir yıl süreyle, bir eczanede "yardımcı eczacı" olarak çalışmak zorunda olacak
Öğrencilerin, okullarda dağıtılan sütlerden zehirlendiği iddiaları ardından açıklama yapan Bakan Akdağ, hassas öğrencilere süt yerine ayran verilmesini gündeme getirdi.
Okul Sütü projesi kapsamında dün milyonlarca öğrenciye süt dağıtılırken; 17 ilde yüzlerce öğrenci hastanelik oldu. Yetkililer ise zehirlenme ifadesinin henüz kesinlik kazanmadığı görüşünde..
Klinik Bakteriyoloji uzmanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, keneyle mücadelede ilaçlamanın faydasının olmadığını belirtti, Yapılması gereken şey, toplumu bilinçlendirmek ve korunma yollarını anlatmak dedi.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Ameliyat başarılı bir şekilde tamamlandı dedi.