Şeker, alkol ve sigara kadar zararlı - Haber 1
Şeker, alkol ve sigara kadar zararlı - Haber 1 Anasayfa'ya git | Anasayfam yap | Sık kullanılanlara ekle | RSS

Şeker, alkol ve sigara kadar zararlı

California Üniversitesi’nden uzmanların geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir araştırma şekerin alkol ve sigara kadar zehirli olduğunu ortaya çıkardı.

ABD, California Universitesi'nden uzmanlarin gectigimiz gunlerde yaptigi bir aciklamaya gore seker sadece sismanlatmiyor ayrica fazla tuketildiginde kan basincini artiriyor ve karacigere zarar veriyor.

Gectigimiz 50 sene icinde tum dunyada seker tuketiminin üç kat arttigina dikkat ceken uzmanlar global obeziteye neden olan sekerin alkol ve sigara kadar zehirli oldugunu belirtti.

Dr. Claire Brindis konuyla ilgili olarak yaptigi aciklamada sunlari soyledi: 'Toplum seker'i sadece kalori olarak gormeye devam ettigi surece diger alanlarda verdigi zararlari cozemeyiz. Tuketene verdigi kalorinin otesinde seker zehirleyici bir maddedir'.

Ntvmsnbc

İlgili Haberler
Yeşilay: Alkol yasaklanmalı

Yeşilay: Alkol yasaklanmalı

Yeşilay Başkanı, toplu taşıma araçlarında alkol tüketiminin yasaklanması gerektiğini söyledi.
Eşinden Metin Şentürk’e alkol bağımlısı suçlaması

Eşinden Metin Şentürk’e alkol bağımlısı suçlaması

Fulya Kalkavan’ın eşi Metin Şentürk’e açtığı boşanma davasının detaylarına ulaşıldı.
Saf alkol zehirledi

Saf alkol zehirledi

Turgutlu’da konserve üretimi yapan bir fabrikada çalışan Tayfun Erdoğan (19) ile Sabri Partal’ın (20), Erbiller Sanayi Sitesi önünde saf alkolle meyve suyunu karıştırarak içtikleri öne sürüldü.

Yorumlar yükleniyor...