Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar - Haber 1Haber 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

07 Temmuz 2021 - 19:07

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ 1.000.000’uncu Konut Anahtar Teslim Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle: Bu yatırımları ülkemize kazandıran Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızı, mühendislerimizi, işçilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Tüm kardeşlerimle TOKİ projelerinden konut sahibi olan tüm vatandaşlarımızın güvenle, huzurla evlerinde oturmalarını temenni ediyorum. Kardeşlerim, biz ahirette iman, dünyada mekân diyen, ev sahibi olmaya bu derece önem veren bir milletin mensuplarıyız. Buradaki mekan dünya malının peşinden koşma değildir.

Bu muhteşem meydanı gümbür gümbür dolduran tüm kardeşlerimden Allah razı olsun. Şehir yöneticisinin en önemli kriteri güzelliği bilmek olmalıdır. Şehircilik yıllarca hep bütçe, kayıt üzerinden tartışılmıştır. Hepsi birden yerine getirildiği halde eser çirkin olmuştur. Ama şimdi ben şu eserlerimize bakıyorum. Ortaya muhteşem eserler çıktı. Buralarda oturacak tüm kardeşlerime Allah mutluluklar versin.

Köyden kente göçün yoğunlaştığı 1950’den sonra ülkemiza adeta çirkin bir yapılaşmanın esiri olmuştur. Şimde Sincan’da bir başka yapılaşma görüyorum. Şu an toplu konut olarak bütün güzel eserleri biz yaptık. Yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Avrupa’da 1 asır önce başlayan sosyal konut projelerinin tüm özelliklere sahip olduğu söylenemez. Şehir nüfuslarındaki aşırı artış hızlı ve yaygın konut üretimini zorunlu hale getirmiştir.

Türkiye’nin konut sorununun çözümünde son 19 yıl kritik öneme sahiptir. Her şeyden önce bu başarının gerisinde geniş bir vizyon, azimli bri çalışma ve milletimiz ile kurduğumu güçlü gönüş bağı vardır. Altyapısız ve ulaşımı sıkıntılı bir şehircilik olmaz dedik. İstanbul’dan başlayarak 81 ilimize çağ atlattık. Fiziki dönüşüm yetmez diyerek, kentsel dönüşümü ekonomik ve sosyal boyutları ile tasarlayarak yepyeni bir anlayış ile ele aldık. Her şehrin kendi dokusunu önce çıkardık. Hizmet götürülmeyen kimseyi bırakmadık, bırakmayacağız.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.