Her kriz bir fırsattır… - Haber 1Haber 1

Her kriz bir fırsattır…

01 Şubat 2015 - 9:46

ABONE OL

“Her kriz bir fırsattır” çok sık tekrarlanan ve genellikle de doğrulanan bir sözdür. Nitekim son 25-30 yıldaki krizlere baktığımızda; birçok ülke ve firmanın, ekonomilerin dibe vurduğu karamsar dönemlerde farklı stratejilerle krizlerden çıktığını, büyük başarılara imza attığını görüyoruz.

Bugün de durum farklı değil. Dünyanın pek çok noktasında kriz yaşanırken, bazı ülkeler bu krizden çıkmaya çalışıyor… Ciddi sorunların yaşandığı bu süreçte de elbette ciddi fırsatlar söz konusu. İşte çarpıcı bir örnek: Portekiz… Geçen ay yazıları ve analizleriyle Turcomoney’e değerli katkılar sağlayan Borsa ve Finans Uzmanı Nazmi Sarıkaya ile Avrupa’nın en uç noktasındaydık. Portekiz global krizden en çok etkilenen Avrupa ülkelerinin başında geliyor.

Uzun yıllar büyük sıkıntılarla cebelleşen Portekiz, Troyka’nın (Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası ve IMF) sağladığı 78 milyar Euro’luk destek ve denetim sayesinde geçen yılın ikinci yarısından itibaren krizin etkilerini üzerinden atmaya başladı. Ekonomi yeniden büyümeye, işsizlik azalmaya başladı ve bazı makro ekonomik göstergelerde iyileşme sağlandı. Portekiz şimdi yeniden kalkınma için start vermiş durumda. Bu yüzden pek çok sektörde önemli yatırımlar planlanıyor.

Türk işadamları için çok fırsat var…

İGörünen o ki, Portekiz’de Türk girişimcileri için önemli fırsatlar var. Turizm, gıda, liman işletmeciliği, enerji gibi birçok alanda Portekiz, girişimciler için önemli fırsatlar sunuyor. Keza bu ülkeye ihracat yapmak isteyen firmalar için de birçok imkan var.

Özetle, Portekiz’deki yatırım fırsatlarını ve iş imkanlarını öğrenmek istiyorsanız Turcomoney Portekiz Raporu’nu okumanızı öneriyoruz.

Dr. Kazım KILINÇ

kakilinc@haber1.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.