Üstün Lezzet Ödülleri - Haber 1Haber 1

Üstün Lezzet Ödülleri

01 Ekim 2015 - 17:16

ABONE OL

Lezzet markalarımızın, bu ayın 10’unda Almanya’nın Köln kentinde başlayacak ve 5 gün sürecek olan, dünyanın en büyük gıda fuarı ANUGA’da da yeni markalarımızın yeni ürünlerle dünya gıda sektörünü şaşırtmalarını istiyorum

Her yıl, Belçika’nın başkenti Brüksel’de ITQI / İnternational Taste & Qality Institute teşkilatı tarafından düzenlenen, dünyanın bütün ülkelerinin binlerce gıda ürünü ile katıldığı bu büyük olayda; Türkiye’den 22 markanın, 41 ürünü ödüllendirildi.

Dünya gıda sektörünün, heyecanla beklediği bu etkinlikte: Dünyanın dörtbir yanından gelen ünlü gurmeler, chefler ve sommelier, dünyanın dörtbir yanından getirilen yiyecek ve içecekleri test eder ve ödüllendirirler.

ITQI’nin ÜSTÜN LEZZET ÖDÜLÜ, kazanan ülkeler ve markalar için büyük bir onur vesilesidir. Bu markaların dünya piyasalarındaki pazar payları yükselir. Dünya çapındaki uzman gastronomlar tarafından incelenen, tadılan, çeşitli testlerden geçirilen bu çalışmalardaki, sınavlardan başarıyla çıkan katılımcılara muhteşem bir gala töreni ile 1 – 2 – 3 yıldızlı ödül belgeleri verilir. Bütün dünyada tadıcılarına ve katılımcılarına çok ciddi bir prestij sağlayan, ürünü getiren marka firma kadar geldiği ülke için de gurur kaynağı olan bu etkinliğe, bu yıl ülkemizden müracaat eden firmaların, sadece 22 sinin 41ürünü: makarna ( Selva ), peynir, bira ( Efes ), zeytinyağı, su ( Elmacık ), lokum, balık ( Pınar ), limonata ( Dimes ), çay, gazoz ( Uludağ ), kahve ( Kivahan ), karides ( Kocaman ), ekmek ( Uno ), bisküvi, tereyağ, bal, maden suyunda bu yıldızlardan ve ödüllerden alabildi. Ancak; gıda ve gastronomi sektörü olarak büyük mutluluğumuz, bu yılın SUPERİOR TASTE AWARDS 2015 yani 2015 ÜSTÜN LEZZET ÖDÜLLERİ’Nİ organik üretim olarak yumurtada ” Kor markamızın “, sağlıklı üretim olarak pilavlık bulgurda ” Bumas” ve yemeklik sıvı yağ çeşitlerinde ” Salat”‘ın bu prestijli ödülleri Türkiye’ye kazandırdırmış olmalarıdır. Kendilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

GASTRONOMİDE “LEZZET ÇAĞI”NA GİRİLDİ

LMD / Lezzet Markaları Derneği Başkanı olarak tüm lezzet markalarımıza örnek olmaları, bu ayın 10’unda Almanya’nın Köln kentinde başlayacak ve 5 gün sürecek olan, dünyanın en büyük gıda fuarı ANUGA’da da yeni markalarımızın yeni ürünlerle dünya gıda sektörünü şaşırtmalarını istiyorum. Bu fuarı izleyecek ve görüşlerimi kısmet olursa önümüzdeki sayılarda siz değerli okurlarımla paylaşacağım.

Bilindiği gibi, dünyada ve ülkemizde gastronomide “lezzet çağı”na girildi. Artık lezzetle yatıp, lezzetle kalkıyoruz. Bir çok kişi ve kuruluş bu kavramları yeni yeni adlarının yanında veya slogan olarak kullanmaya başladı. Bu çağın gelişini 8-10 yıl önceden gören kişilerden biri olarak, geçtiğimiz yıllar içinde gastro yapılanmalarımızı o yönde gerçekleştirdik. 10 yıl içinde kurduğumuz LEZZET DERNEKLERİ ile Projeler oluşturduk, oluşturuyoruz. Etkinlikler düzenledik, düzenlemeye devam edeceğiz. Mutfak kültürümüzü ve lezzet anlayışımızı yaymak ve yaygınlaştırmak için Fransızların “yemek şövalyeleri “ile yaptığı gibi bizler de lezzet severlere ” LEZZETHAN” ünvanı vermeye ve fikir geliştirme faaliyetlerine başladık. GKM ve gazetemize gönüllü olarak, katkıda bulunan, maddi ve manevi destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Hedefimiz oluşturduğumuz TLH / Türkiye Lezzet Hareketi platformunu bir Federasyonla taçlandırmak. Bunun için tüm gücümüzle çalışıyoruz, konuşuyoruz, yazıyoruz.

Bu vesileyle TLH’yı oluşturan Lezzet Profesyonelleri, Lezzet Markaları, Lezzet Dostları, Lezzet Yazar&Bloggerları ve Lezzet İşletmeleri & İşadamları Dernek üyelerimizin ile tüm okur ve dostlarımızın geçen, mübarek Kurban Bayramlarını da tebrik ediyor, sağlık, afiyet, barış ve başarılarla dolu günler diliyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.