Rahim Demirbaş'ın başı yine dertte! - Haber 1Haber 1

Rahim Demirbaş’ın başı yine dertte!

30 Ağustos 2016 - 9:44

ABONE OL

Rahim Demirbaş, emekli bir matematik öğretmeni. Ama sıradan bir öğretmen değil. Aynı zamanda idealist bir maceracı. Tek başına Konya’nın bozkırlarında orman kuracak kadar gözü kara bir vatansever. Bugüne kadar binlerce öğrenci yetiştirdi. Onunla da yetinmeyip kendi cebinden harcadığı paralarla ülkeye bir orman kazandırdı.

“Dershaneden artırdığım ve Selçuk Üniversitesinde çalıştığım yıllarda Çocuklarımla kök boya ile boyadığım iplerle dokuduğum halıları değerlendirerek 1998 yılında bir de orman oluşturmaya başladım. 500 dekarlık araziler özerinde 32 bin ağacı olan bir orman oluştu. Orman oluşturmakta maksadım çöl olmak üzere olan, suyu yağışı az erozyona fazla uğramış bir ortam. Burada orman oluşturursam rol model olurum, güzel yurdumun her yöresinde orman yapmaya heveslenen insanlarımız bundan cesaret alır, diye düşündüm. Bin bir sıkıntı ve çok fazla masrafla bu işi yürüttüm. ”

Tüm bunlar olup biterken, eğitim piyasasındaki haksız rekabete dayanamayıp dershanesini kapatmak zorunda kalır.

Acımasız rekabet ortamında Rahim öğretmenin yapabileceği fazla bir şey yoktu. Her şeyi bir başına karşılamak zorunda kaldı ve dershaneye gelen öğrenci sayısı günden güne azaldı. Üstelik öğretmenlerin sigortalarını ödeyemez duruma düştü. Böylece 2013 yılında dershaneyi kapatmak zorunda kaldı.

Şimdi sigorta borcundan dolayı SGK, üzerinde 32.000 ağaç bulunan orman arazilerini satma kararı almış. Zaten başka da mal varlığı kalmamış. Orman satılırsa tekrar çöl olacak ve 18 yıllık tüm çabalar boşa gidecek.

Rahim Demirbaş, bin bir emekle ortaya çıkan bu ormanın yok olmaması için çırpınıyor. Ve satılmasını engel olmaları için yetkililerden yardım bekliyor.

Kemal Çiftçi

k.ciftci@gmail.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.