Özgün lezzetlerimiz ve girişimci ruhumuzla Avrupa'da yapılanıyoruz - Haber 1Haber 1

Özgün lezzetlerimiz ve girişimci ruhumuzla Avrupa’da yapılanıyoruz

01 Aralık 2017 - 17:48

ABONE OL

Yurt içinde ve dışında, kalbi “Türkiye ve Türkiye’nin lezzetleri” için çarpan lezzet severler, Türkiye’nin gıda ve gastronomi lobisini oluşturuyor. “Avrupalı Türk Marketçiler ve Tedarikçileri Birliği (Verband der Europaisch-Turkischen Supermarktbetreiber und lieferanten e.V. ) kuruluyor.

Avrupalı Türklerin bugün ulaştığı, Gastro ekonomik, sanatsal ve sosyal gücün farkında olan Türkiye’deki yatırımcı ve işletmeciler, bu alanda 10 yıl önce Berlin’de başlayan ve Türkiye’de LDF oluşumuyla taçlandırılan Türkiye Lezzet Hareketi yapılanması çerçevesinde, Avrupalı Türklerin en yaygın sosyal ve ticari iletişim ağı olan GROSS MARKT, SUPER MARKT, LOKANTA ve DÖNER işletmelerine, özel bir önem veriyor.

Yurt dışında da Türkiye’deki özgün markalarımız ve lezzetlerimizle söz sahibi olmak ve bu pazarlarda yer almak konusunda yıllarca süren gayretler ” Avrupalı Türk Gastronomi Girişimcilerinin ” bir çatı altında toplanması gerekliliğini ortaya koymuş bulunuyor.

TÜRKİYE LEZZETLERİ MERKEZİ & İSTANBUL LEZZET AKADEMİSİ

Şimdi bu konuya gönül verenlerle birlikte yapılacak iş; Avrupalı Türklerin sahibi olduğu veya Türkiye’den gelen Türklerin onlarla birlikte ve kendi kuracakları, içinde yiyecek-içecek depolanan, satılan, profesyonel chefler tarafından pişirilerek sunumu yapılan, birleşik dizayn edilmiş ( Market içinde ikram ünitesi veya üniteleri bulunan ) markalı mekanlar oluşturuyor. ” Yeni nesil market denen bu uygulamaları “döner büfeleri & fırınlarda” da yapabilir, konuklarımıza; bizim tarzımız olan, milli kültürümüzü yansıtan, yöresel ve geleneksel ürünlerle oluşturulan, lezzetlerimizi hem tanıtabilir, hem de yedirip-içirip tattırabiliriz. Hatta, çok geç olmadan, başka ülke veya ticari gruplar sahiplenmeden; bu alanların içinde veya bir ortak alanda: “TÜRKİYE LEZZETLERİ MERKEZİ & İSTANBUL LEZZET AKADEMİSİ projelerimizi dahi değerlendirebiliriz.

Son 3 ay içinde ANUGA ( Köln ), Wordfood, Franchise, Food, Helal Zirvesi ( İstanbul ) fuarlarında, Gıdada Sürdürülebilirlik Konferansı ile Türkiye’deki market yatırımcıları ve onlara ” Priwate Lebel ” üretim yapan tedarikçilerin buluşmalarında, diğer özel toplantı ve görüşmelerimizde birlikte olup bu konuyla ilgili fikirlerimizi paylaştığımız önemli boyutlarda ülkeler arası ticaretin zirvesini tutan kişi ve kuruluşlar arasında; Avrupa’nın tüm marketlerinde ürünleri satılan, mühim bir kısmı Türkiye’de üretilen ve paketlenen Türk ürünleri dikkat çekiyor.

18 OCAK’TA ANTALYA’DA TOPLANTI YAPILACAK

Avrupa’ya markası ile gelip, firma, depo ve showroom kurmak isteyenlere, bürokratik konularda NRW Eyaleti’nin Türkiye Temsilcisi Dr. Adem Akkaya tarafından sağlanacak. Bu konuda Türkiye’de 18 Ocak 2018’de Antalya, Anfaş Kongre Merkezi’nde saat: 14.00 – 17.00 arası gerçekleştirilecek olan ilk toplantıya da, ev sahipliğini, ANFAŞ EXPO Konferans Salonu’nu tahsis ederek Genel Müdür Murat Özer yapacak. Özellikle de belirtmemiz gerekir ki, bu toplantı ile aynı anda ve aynı yerde, 3 kıtanın lezzet profesyonellerini bir araya getiren, coğrafyamızdaki en büyük 2 fuar var. Yurt içi ve dışı “Yiyecek-İçecek ve Endüstriyel Mutfak Fuarı” sektörün tüm bileşenleriyle katıldığı bir fuar. Bu fuarlar, ülkemiz gastronomisinin dünyaya açılımındaki, gücümüzü pekiştirecek; yurt içinde ve dışında; gıda ve gastronomi sektörlerine hitab eden sebze ve meyve üreticileri ve her türlü yenilen ve içilen markalı gıdaların sanayicilerini, endüstriyel & ev tipi mutfak ve soğutma, ısıtma cihazları, mobilya ve tekstil malzemeleri ile set ve sofra üstü ekipmanları imal eden sanayicileri, ambalaj, gümrükleme ve ihracatı hizmetlerini verenleri, gastronomik eğitim ve frigorifik lojistik, temizlik, güvenlik, PR & basın hizmetleri konularında faaliyet gösterenlerle birlikte ülkemizi, ülkemiz içinde ve dışında yaşayan insanımızı da onurlandıracak.

TÜRKİYE LEZZETLERİ MERKEZİ & İSTANBUL LEZZET AKADEMİSİ projemiz; gastronomi meraklıları ve profesyoneller için, ülkemizin seçkin mutfak eğitmenlerinin, tatlı, pasta ve unlu mamul sanatçılarının, sommelier ve baristalarının katılımları, degüstatör ve gurmelerinin görev alacağı workshop ve eğitim alanlarını da içerecek.

TURİSTİK DEĞERLERİMİZE DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ

Yukarıda kısaca değindiğim, TÜRKİYE LEZZETLERİ MERKEZİ & İSTANBUL LEZZET AKADEMİSİ projemiz; gastronomi meraklıları ve profesyoneller için, ülkemizin seçkin mutfak eğitmenlerinin, tatlı, pasta ve unlu mamul sanatçılarının, sommelier ve baristalarının katılımları, degüstatör ve gurmelerinin görev alacağı workshop ve eğitim alanlarını da içerecek.

Avrupalı Türklerin bu gayretlerine, ülkemizdeki gıda ve ekipman üretimleriyle, lojistik ve ihracat hizmetleriyle, dizayn, yazılım, kurulum, profesyonel iş gücü, tanıtım ve danışmanlık kuruluşlarının da katılımlarını sağlayarak, Avrupalı Türklerin; Türkiye ve diğer Avrupa ülkelerindeki iç ve dış ticaretleri ile sosyal ilişkilerini arttırmak, Türkiye’ye, insanımıza, kültürel, endüstriyel, ekonomik ve turistik değerlerimize dikkat çekmek, ülkemiz lezzetleriyle, dünya insanlarının tanışmasını sağlamak amacıyla başlatılan bu girişim, kesinlikle, market sahipleri ve perakendecileri veya perakendeciler gibi bir mesleki örgütlenme değil !

Biz bu konuya çok geniş bir açıdan, ülke ve sektör gözlükleriyle bakıyoruz. Olayın sadece bir boyutunu değil, tüm bileşenlerini bir araya getirecek, çıtayı daha da yukarılara taşıyacak, çok uluslu bir sosyal ve ticari yapılanmayı, ülkemiz adına, dünyaya kazandırmanın mücadelesini başlatıyoruz !

EN İYİ LOBİ, YEMEKLE VE YEMEKTE YAPILIR

En iyi lobi, “yemekle ve yemekte yapılır”, “Türk yemeklerini seven, Türkleri de sever ” diyor ve zengin mutfağımızın muhteşem lezzetlerini ön plana çıkaracak bu gayretlerimizin, yurt içindeki ve dışındaki insanımız, girişimcilerimiz, STK yöneticilerimiz, basınımız ve bürokrasimiz tarafından, özellikle; Avrupa’dan başlayarak, tüm dünyaya yayılacak bir yenilikçi performans ve uluslararası lobicilik faaliyeti olarak değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Bu noktada ülkemiz ve Avrupa gastronomisinin değerli profesyonelleri ile lezzet sever insanlarına sesleniyoruz.

LÜTFEN YANIMIZDA YER ALIN!

Türk mutfak kültürünün gücüne inanan, mutfak sanatçılarımızın bilgi ve becerilerine güvenen, tatlarımızın ve yarattığımız lezzetlerin dünyaya tanıtılmasına kendini adayan; bu amaca hizmet için maddi ve manevi tüm gücünü seferber eden, yazdığı yazılarla, düzenlediği etkinliklerle, ülkemizde ve Avrupa’da kurduğu sivil toplum kuruluşlarıyla, katıldığı yarışmalarla, yaptığı konuşmalarla gastronomi sektörüne yön veren, ülkesinin lezzetlerine aşık bir dostunuz olarak, Türkiye lezzetlerinin dünyaya açılmasına katkı sağlamak, içinde olmak isteyenlere hitaben hazırladığım bu bilgilendirme ve güç birliğine davet yazımı, lezzet sever milletimiz ve başarıyla gelişen gıda ve gastronomi sektörünün bireyleri olarak değerlendirin ve lütfen yanımızda yer alın!

Değerli okurlarımız: ATMTB Kurucular Kurulu Konferansı’mıza ve 17 – 20 Ocak 2018 günleri yapılacak olan, FOOD & EQİPMENT Fuarlarına katılmak için gerekli bilgi ve rezervasyonu ANFAŞ EXPO yönetiminden alabilir, ücretsiz giriş davetiyeniz ile özel indirimli uçak bileti ve konaklama imkanlarından yararlanabilirsiniz !

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.