Bu dünyadan bir Yaşar geçti... - Haber 1Haber 1

Bu dünyadan bir Yaşar geçti…

21 Ağustos 2019 - 0:31

ABONE OL

TGRT’de Paranın Yönü programını hazırlayıp sunuyordum. Türkiye’nin ilk borsa programını yapıyordum. 1994 veya 1995 yılıydı. Her hafta Cuma günü piyasaların kapanışından sonra aracı kurumlara gidiyor, genel müdürlerin, araştırma müdürlerinin hisse senedi, faiz, döviz ve altın piyasaları ile ilgili değerlendirmelerini alıyordum. Sonradan İş Yatırım’a dönüştürülen İktisadi Araştırmalar Müdürlüğü, her hafta gittiğim merkezlerden biriydi. Bir gün gittiğimde yöneticiler Özcan Türkakın ve İlhami Koç, “yeni bir arkadaşımız göreve başladı. Yaşar Erdinç, piyasaları değerlendirsin” dediler. “Tamam” dedim. O zaman tanıştım sevgili Yaşar kardeşimle.

Yaşar, çok heyecanlıydı. TV kanalına ilk defa çıkıyordu. Ama çok güzel analiz yaptı. Bu çekimler, bir süre devam etti. Dost olduk. Yaşar, sonra birçok dergide, gazetede yazmaya, birçok TV kanalında program yapmaya başladı. Tam hatırlamıyorum ama galiba 2004 yılıydı. SKY Türk’te Ekonomi Servisi müdürüydü ve ekonomi programı yapıyordu. Ben de Habertürk’te yaptığım Paranın Yönü’nü SKY Türk’e taşıdım. Yine birlikte olmaya başladık. Kanala gittiğimde sohbet ediyorduk.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, ayakta ve takım elbise

2007 yılında ise Beykent Üniversitesi’nde yolumuz kesişti. Yaşar Finans Bölümü’nde ders veriyordu, ben Ekonomi Bölümü’nde. Orada da güzel günlerimiz oldu.

Yaşar’la dostluğumuz sonraki yıllarda da devam etti. 2011 yılında Turcomoney’i çıkardığımda, ricam üzerine Yaşar her ay makale yazdı, analiz yaptı. Bu durum hastalığına kadar devam etti. Önce kalp ameliyatı geçirdi, geçen yıl ise beyin ameliyatı oldu.

Ameliyat öncesinde ve sonrasında ziyaret etmek istedim. “Doktor izin vermiyor” dedi. Ameliyattan sonra iki defa konuştum. “Daha iyiyim” dedi. Gidip ziyaret etmek istedim, defalarca aradım, mesaj gönderdim. Ama hiçbirine cevap vermedi. Demekki iyi değil diye düşündüm. İyi değilmiş.

Uzun süredir sağlık sorunları ile uğraşan dergimizin değerli yazarı, değerli dostum, sevgili kardeşim, güzel yürekli Yaşar Erdinç’in vefat ettiği haberi geldi.

Cenazesi yarın Levent Camii’nde ikindi namazını müteakiben defnedilecek.

27 yıllık arkadaşımı kaybetmenin derin üzüntüsünü ve hüznünü yaşıyorum. Gerçekten çok üzgünüm.

Bu yalan dünyadan iyi kalpli, güzel yürekli, güleryüzlü bir Yaşar Erdinç geçti. Güle güle kardeşim. Nur içinde uyu.

Allah rahmet eylesin. Mekanın cennet olsun.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.