Seans İçinden – 13 Ekim 2011 - Haber 1Haber 1

Seans İçinden – 13 Ekim 2011

13 Ekim 2011 - 12:00

ABONE OL

11:45

Bugün sabah Babacan OVP (Orta vadeli programı) açıkladı. Ayakları yere basan oldukça inandırıcı ve gerçekçi bir program olduğunu gördüm. Ekonomi yönetimimiz gerçekten de uçmuyor ve her olasılığı, her parametreyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyor. Verilen hedeflerin gerçekçi olması yanında (ki sadece belki cari açık hedefi biraz iyimser) asıl en önemli konu, şu an Türkiye’nin karşı karşıya olduğu en büyük sorunun TASARRUF AÇIĞI olduğu resmi ağızdan net bir şekilde vurgulandı. Durum böyle olunca insan güven duyuyor. Sorunun ne olduğu biliniyor. Bu sorunu çözmek anlamında neler yapılacağı ayrıntılı olarak açıklanmadı ama soruna vurgu yapılması önemliydi. Merkez Bankası’nın uygulayacağı para politikasının da fiyat istikrarı başta olmak üzere, bunun yanında finansal istikrar olduğu belirtildi. Aynı zamanda fiyat istikrarını bozmadığı sürece büyümede istikrar da Merkez bankası’nın izlediği para politikasının ayağı olacak. Açıklanan hedeflerde Faiz dışı fazla hedefleri de gerçekçiydi. Aslında biraz daha yüksek olabilirdi ama ekonomi yönetimi 2012 yılının çok zor bir yıl olmasını bekliyor. Vergi gelirlerinde reel olarak düşüş öngörüldüğünü düşünüyorum. Piyasa bu programa olumlu reaksiyon verdi. Bunun en temel sebebi de gerçekçi ve güven verici olmasıydı. Mükemmel mi derseniz bazı boşlukları var ama genel olarak çok yapıcı olduğunu söyleyebiliriz.

Dış piyasalara baktığımızda genel olarak temkinli bir hava var ama zaten dün iyi prim yaptılar. Bizim endeks de güne 59.500 seviyelerinden başladıktan sonra 60 bine yaklaştı ve o seviyede biraz satış geldi. şu an 59.400 civarında bulunuyor. Endeksin 58.750 seviyesine kadar gerilemesi muhtemel ama bunun altına sert iniş beklemiyorum (eğer çok ters bir haber gelmezse) dolayısıyla bugün için endeksin dalgalanma bandını 58.750 ile 59.750 aralığı olarak verebiliriz. Az önce bankalara biraz satış geldi ama çok güçlü satışlar değildi. Webinarda verdiğim bir liste vardı. Son 12 yılda her yıl İMKB’den daha fazla getiri sağlayan tek şirket PETUN olmuş. Kar dağıtımı da yapan bu şirketin karları da istikrarlı. Özellikle orta vadeli olarak alınabilir. Şu an 6.04 civarından işlem görüyor. Önümüzdeki 10-12 hafta içerisinde ve bilançolar yaklaşırken, hem temel açıdan hem de teknik açıdan 7 TL seviyesine kadar yükselme potansiyeli var. F/K oranı sadece 7 ve PD/DD oranı da 0.99 seviyesinde bulunuyor. Diğer pınar grubu şirketleri iyi yükseldiler. PETUN teknik olarak yukarı hareketine yeni başlamış görünüyor. Dün de yoğun işlem oldu. Kağıda ilgi başlamış olabilir. Fakat her yatırımda olduğu gibi bunda da stop koymak gerekir. Şirket hakkında olumsuz bir durum gelişirse siz haberi duyana kadar düşüş artabileceği için her zaman her işleminizde stop (zararı kesme) noktasını iyi belirlemeniz lazımdır. PETUN için de 5.78 seviyesi zararı kesme noktası olarak belirlenebilir. EN fazla 1000-1500 lot alınmalı. Tahtanın likiditesi buna izin veriyor. Hemen getiri beklenmemeli. Çünkü kağıdın genel davranış biçimi yavaş ve istikrarlı artış şeklinde gerçekleşiyor. Gün içinde hızlı yükseliş olursa 7-8 kademe birden verebiliyorlar. Bu yüzden aniden 8-10 kademe yükselirse peşinden gitmek yerine gerilediğinde alım düşünmek daha anlamlıdır.

Dolar 1.83 seviyesinde olup, 1.81 ile 1.87 bandına oturacağını daha önce de yazmıştım. Altın ise 1677 dolar seviyesinde bulunuyor. Hava genelde hem bizim piyasada hem de dışarıda ılık ve olumlu görünüyor. Bugün akşam salı akşamı yaptığımız webinarın devamını yapacağız ve sadece soru sorulmuş olan hisseler üzerine yoğunlaşacağım. İlgilenenler menüden Webinar linkini tıklayarak 13 Ekim tarihli webinar yazısınıa giriş yapabilirler. Yeni soru gndermeyiniz. Daha önce gelmiş sorular cevaplanacak olup, yeni gönderilen hiçbir soru cevaplanmayacaktır. Bugün bir sonraki yorumu saat 17:00′de vereceğim. Ama çok ani ve beklenmedik gelişmeler olursa ara yorum geçerim.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.