Tarihi kanıt - Haber 1Haber 1

Tarihi kanıt

11 Nisan 2012 - 11:09

ABONE OL

PKK-nın işbirliği kurduğu ülkeler arasında Ermenistan ismi özellikle çekilmekte. Bu da tesadüfi değil, ne de olsa ermeniler de terörü sever bir ülke, tabii ki, ilgisini hep terörle bağlı iş gören örgütler çekecek. Ne demişler, hırsız hep hırsızı, dürüqst de hep dürüstü bulur.

1980. yıllarda Ermeni terör örgütleri PKK terör örgütleri ile işbirliğine başlıyor. Aslında 1980.yıllar artık Sovyetler Birliyinin son yıllarıydı ve Rusya istemese bile elinden çıkacak imkanların farkındaydı. Ne de olsa 15 cümhuriyet üzerinde olan hükümranlık, onların servetlerine tam olarak sahib olmak gibi imkanların sona ermesi hiç de kolay alışacakları bir şey değildi. Bu yüzden Rusya PKK terör örgütünü yaratmakla kendini dünyaya hem işci haklarını tanıyan, aynı zamanda onların haklarını müdafaa eden bir ülke olarak göstermeye başlıyor. Aynı zamanda arka planda görülecek terör planlarla kendini siqortalamayı düşünmüş ve hemen de hayata geçirmeye başlamış.

PKK yarandığı ilk günden ermenilerle bir araya gelerek neler yapacaklarından ve bununla da dünya banklarında ne kadar servetler toplayacakları konusunda anlaşmışlar.

Bir anlık her kesin dikkatini Ermenistana dünya ülkelerinden gönderilen yardımlara çekmek isterdim. Karabağ Azerbaycanın en güzel, aynı zamanda en önemli bir mekanı bilyorsunuz, belki de duymuşsunuz işte…Hala PKK yarandığı zamanlarda artık Karabağ topraklarının ermeniler tarafından işkale meruz kalacağı malumdu…Ama maksad sadece Azerbeycana darbe vurmak değildi, maksad müslüman dünyasına karşı çıkmaktı. 1988 yılında savaşa başlayan ermeni bütün dünyaya ses salarak haber verdi ki, artık ermeni-müslüman savaşı başladı…Çoğuzaman bu söze o kadar da önem vermiyoruz, ama mutlaka önem vermemeiz lazım…

Çünki, ermeninin gözü sadece Azerbaycandan gücle, haksızlıkla, ihanetle aldığı Karabağ topraklarında değil…Eyer böyle bir fikir varsa o zaman Karabağ toprakları artık yıllardır onlarda, neden orada yeni bir hayata başlamıyorlar, zaten işkal etmişler, neden ermenilerine orada yaşam için imkanlar yaratmıyorlar? Bu soruya bazı cevablar ola bilir aslında. Mesela, ermeniler tam emin olmayınca Karabağda kendi hayatlarını kuramazlar. Doğru bir cevab, onların emin olmaları lazım ama. Ama neye, veya kime emin olmalı?

Bu da iyi bir soru aslında. Ermeni Rusyaya tam olarak emin değil, çünki Rusya güvenilmez bir ülke, I Pyotrun Vasiyetnamesini okuyan her hangi bir ülke Rusyayla işbirliği kursalar bile bu ülkeye hiç bir zaman güvenmez. Çünki Rusya açıkca her ülkeye gücünü gösteriyor. Bu acıdan ermeniler Rusyanın gücünü iyi biliyor ve Karabağ konusunda da hep Rusyanın fikrini bekliyor. Yani anlaşılan o ki, Karabağ meselesini halli Rusyaya bağlı…

Başka bir taraftan bakarsak, o zaman görürüz ki, ermenilere savaş zamanı dünya ülkelerinden yardımlar geliyordu ve bu şimdiye kadar devam ediyor. Bu doğru…ama ermeniye yardım eden işbirliyi kurarak beraber terör törettiyi PKK-dır.

Şimdi gelin beraber ermenilerin PKK terör örgütü ile birge neler yaptığına bakalım.

Ermeni terörizmi, 1973 yılında ortaya çıkarak yurtdışında bulunan vatandaşlarımız ve temsilciliklerimize yönelik sabotaj, suikast ve saldırı türü terör hareketleri ile kendini göstermeye başlamıştır.

Başta Ermeni terör örgütü ASALA olmak üzere 1984 yılına kadar eylemler sürdürmüştür.
Fakat bu tarihten önce de PKK-ASALA terör örgütleri arasındaki işbirliğinin, ortaklaşa yapılan eylemler, yayınlanan deklarasyonlar, ASALA ve diğer Ermeni terör örgütü mensuplarının PKK terör örgütü kamplarındaki eğitimi, ASALA terör örgütünün üst düzey yetkililerinin eğitim yaptırdıkları, bunların dışında PKK terör örgütünün Ermeni Taşnaksutyun Partisi ile ilişki içerisinde olduğu bilinmektedir.

PKK-ASALA terör örgütü işbirliğinde ortak amaç olarak, Marksist-Leninist ideoloji doğrultusunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde devlet kurmaktır. İki örgütün de hedef aldığı bölgeler göz önünde bulundurulduğunda hedeflerin çakıştığını görüyoruz. Bu durumda iki örgütten birinin diğerine taşeronluk yaptığı fikri güçlenmektedir. Ele geçirilen belgeler neticesinde Bekaa ve Zeli kamplarında Ermeni terör örgütü ASALA ile terör örgütü PKK militanları ile birlikte eğitim gördükleri ortaya çıkmıştır.

1987 yılında PKK İLE ERMENİLER ARASINDA ANLAŞMA yapılır. Anlaşmaya esasen
1. Ermeniler PKK terör örgütü içinde eğitim faaliyetlerinde bulunacaklar
2. PKK terör örgütüne her yıl için adam başına 5.000 ABD Doları ödenecek
3. Ermeniler küçük çaplı eylemlere katılacaklar

18 Nisan 1990 tarihinde yapılan toplantıda şu kararlar alınmıştır:
1. PKK ve ASALA terör örgütlerinin artık ortak yönetilecektir
2. Türkiye’de güvenlik kuvvetlerine yönelik eylemlerde istihbaratı Ermeniler yapacak
3. Muhtemel devrimden sonra elde edilen topraklar eşit olarak bölüşülecek
4. Kamp masraflarının % 75’ini Ermeniler karşılayacak
5. Türkiye’deki metropol şehirlerde eylemler yapılacak

1992 Ekim ayından itibaren Kuzey Irak’ta üslenen terör örgütü PKK’ya karşı gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonlarda örgütün büyük darbeler alması ve barınma imkanlarını kaybetmesi üzerine bir kısım örgüt mensuplarının İran ve Ermenistan’a geçmeleri ile PKK terör örgütünün Ermenistan’daki aktif faaliyetleri başlamıştır.

PKK terör örgütünün Avrupa temsilcilerinden bir grubun Ermenistan’a giderek, PKK terör örgütü mensuplarının Kars bölgesinden Ermenistan’a rahatça girip çıkmaları için anlaşma yaptığı, Sovyet Rusya’nın dağılması ile Ermenistan’ın bağımsızlığına kavuşması sonucu PKK terör örgütünün Ermenistan’da Kürt yerleşim birimlerinde barınma imkanı bularak burada örgüte maddi-manevi destek sağlayıp, faaliyetlerini sürdürdüğü ayrıca, 19-20 Mayıs 1992 tarihlerinde bir grup PKK terör örgütü mensubunun savaşmak için 3 araçla Urumiye’den Ermenistan’a hareket ettiği bilinmektedir.

Tarihi kanıtlar bir daha gösteriyor ki, PKK ile Ermenistan arasında olan işbirliyinin tarihi eski olduğu kadar da hala da devam ediyor. Terörden kazanılan para gücüne de ermeniler hayallerindeki “Büyük Ermenistanı” kurmakta. Aceba suçsuz insanları mahv ederek, onların yutrlarını dağıdarak zenginleşen bir ülke ne kadar kendini büyük gösterme gücüne sahibse…Bir zamanlar Sovyetler Birliyi de kan bahasına büyük imparatorluk yaratmıştı ama, sonuc ne oldu?!

ULDUZE QARAQIZI
ulduzqaraqizi@gmail.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.