Çocuklarımızın Geleceğine Portföy - Haber 1Haber 1

Çocuklarımızın Geleceğine Portföy

01 Mayıs 2013 - 11:20

ABONE OL

Ekonomi Finans Dergisi Turcomoney yayın hayatına başladığı günden bu yana, yazı dizisi başlatarak örnek bir portföy oluşturduk. Bu ay da uygulamaya devam ederek, portföyü hep birlikte izliyoruz. Genel amacımız; uzun vadede borsada küçük küçük tasarrufların, geleceği parlak olan hisselerde biriktirildiğinde ileride önemli meblağlara ulaşabileceğini örnek uygulamayla göstermektir. Bugünkü piyasa koşullarında her ay 100 TL’lik hisse senedi aldığımızı varsayıyoruz ve her ay genellikle bir hisse öneriyorum.

Nisan ayı sayısında aşağıdaki tabloyu vermiş ve Ereğli hissesi önerdiğimiz fiyat aralığına gerilerse 100 TL’lik alımımızı bu hissede yapabileceğimizi belirtmiştik. Fakat geçen ay Ereğli hissesi yüzde 13.7 bedelsiz hisse verdi. Biz de bu fiyatları bedelsiz bölünme nedeniyle yeniden güncelledik. Aslında Ereğli için 2.15-2.30 aralığında alım önermiştik ama bedelsiz hisse verilmesi nedeniyle Ereğli’nin öneri fiyatları 1.90-2.03 arasına denk geldi.

Bu yazıyı 24 Nisan 2013 tarihinde kaleme alıyorum. Çünkü derginin Mayıs ayında çıkabilmesi için yazıyı erken göndermemiz gerekiyor. Geçen ay (Nisan) Ereğli hissesi en düşük 1.97 TL fiyatını görerek önerdiğimiz alım aralığına geriledi. Yatırımcının ortalama olarak 2.00 TL’den 50 lot Ereğli hissesi aldığını varsayıyorum.

Bu durumda, Mayıs 2012’den bu yana, vermiş olduğumuz önerilerle oluşan portföyümüzün tablosu 26 Mart 2013 itibariyle şu şekildedir;

Ereğli’de 100 TL tutarındaki alımlarımızla birlikte elimizde toplan 50 lot Ereğli Hissesi oldu. Aslında portföy oluşturmak açısından portföyün yarıya yakınını sadece belli bir hisseye yatırmak risklidir. Bu yüzden hisseleri çeşitlendiriyoruz fakat hisse sayısını da 10’un üzerine çıkarmayı düşünmüyorum. Toplam hisse maliyetimiz 1145.3 TL oldu ve şimdi yaklaşık 1178.4 TL’miz var. Bu getiri şu an oldukça düşük bir getiri fakat yatırımın sağlıklı sonuçlarını 3 yıl dolduktan sonra görebileceğiz. Çocuklarımız için uzun vadeli strateji izlediğimiz unutulmamalı.

Bu ay ki hisse önerimi “Turcomoney Mayıs Sayısı’nda” okuyabilirsiniz.

Doç. Dr. Yaşar Erdinç

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.