Güvenli ülke Umman'da yatırım fırsatları - Haber 1Haber 1

Güvenli ülke Umman’da yatırım fırsatları

21 Haziran 2015 - 20:48

ABONE OL

Ülke raporları kapsamında gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimize geçen ay Umman ile devam ettik. 4 milyonluk nüfusa sahip olan bu küçük ülke, birçok açıdan ilginç özelliklere sahip. Bir Ortadoğu/Körfez ülkesi, ama bölgenin en sakin, huzurlu ülkelerinden biri. Komşularıyla ilişkilerine çok dikkat ediyor. Radikal unsurlara izin vermeyen Umman ekonomisi, büyük ölçüde petrole dayalı. Ancak ülke, şimdi petrole bağımlılığını azaltmaya çalışıyor. Bunun yolu da ekonomiyi çeşitlendirmekten geçiyor. İşte Umman da bunu yapıyor. Altyapı yatırımlarından turizme, demiryolu ve otobanlardan gıda sektörüne, konfeksiyondan farklı birçok sektöre fırsat bir hayli fazla. Çalışanlara vize, yine çalışanların yüzde 30’unun Ummanlı olması gibi sorunları çözer veya yumuşatırsa Umman’a yatırımcı akını olur. Yayın Kurulu Üyemiz Hayreddin Turan ile gidip önemli görüşmeler gerçekleştirip, incelemeler yaptığımız Umman Raporu’nu okumanızı tavsiye ediyoruz.

Türkiye’de dünya markalarıyla çalışan bir Türk işadamı: Vedat Aşçı

Türkiye’nin uluslar arası pazarlarda rekabet edebilmesi, katma değeri yüksek ürürleri ve hizmetleriyle mümkün. İşte Vedat Aşçı, tam da bunu yapan başarılı bir işadamı. 2001 krizini fırsata çeviren ve son 10 yılda dünya çapında projelere imza atan Vedat Aşçı, şimdi çıtayı çok daha yukarıya çıkarıyor. Mevcut enerji kaynaklarından çok farklı bir enerji yatırımına hazırlanan Vedat Aşçı, önümüzdeki 3-5 yılda 3 milyar dolarlık yatırımla Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlayacak. Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, hedeflerini ve projelerini Turcomoney’e anlattı. Bu çarpıcı söyleşiyi mutlaka okuyun. Çok şey öğrenecek, bir Türk işadamının dünya çapındaki başarılarıyla gurur duyacaksınız.

Dr. Kazım Kılınç

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.