İMKB 30’da tepkinin devamı için… - Haber 1Haber 1

İMKB 30’da tepkinin devamı için…

14 Temmuz 2011 - 17:50

ABONE OL

Son günlerde yurtdışı piyasalara göre oldukça güçlü duran İMKB’de dün ilk seansta bu görünümün tersi bir durum oluşsa da ikinci seansın sonuna doğru gelen alımlarla endeks aradaki farkı kapattı. Dünkü yorumumuzda endeksin dipten bir dönüş hareketi başlatmış olabileceğini yazmıştık. İİMKB 30’da dün satışların 76,000 üzerinde karşılanmış olması oldukça olumlu oldu.

Bugün olası geri çekilmelerin yine bu seviye üzerinde karşılanabilmesi durumunda yukarı hareket potansiyeli devam edecektir.

Fakat 75,750 altında bir kapanış ihtimali doğacak olursa endeksin şuana kadarki güçlü duruşuna karşın, yukarı yönlü pozisyonlarda ısrarcı olunmaması gerektiğini düşünüyoruz. Endekste alımların devam etmesi durumunda ilk direnç seviyemiz 77,500. Bu seviyenin aşılması durumunda alımların çok daha hızlanacağını ve daha önce iki defa test edilen anacak geçilemeyen 78,500 direncinin aşılma ihtimalinin artacağını düşünüyoruz.

Dünkü yorumumuzda İtalyan Milano endeksinin dipten dönüş hareketi başlattığına bunun da son günlerdeki İtalya’ya bağlı paniğin atlatılabileceğine işaret olduğunu dile getirmiştik. Şuan için Milano endeksi kısa vadede yeni bir tedirginlik işaret etmiyor. Fakat bu hafta sonuna kadar ABD endeksleri ile birlikte burayı da izlemekte fayda var.

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.
Türev Araçlar Birimi / Uzman

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.