Tepki mümkün ama temkinli olmak lazım - Haber 1Haber 1

Tepki mümkün ama temkinli olmak lazım

09 Ağustos 2011 - 12:58

ABONE OL

Yurtdışı piyasalarla birlikte panik havası İMKB’de de devam etti ve dün İMKB 30 bu panikle birlikte %7 civarında bir düşüş gerçekleştirerek güçlü destek oluşturmasını beklediğimiz 66,500’ü de kırarak 63,000 civarına kadar sert bir geri çekilme yaptı.

Böylece son bir haftalık kayıp %15’i bulmuş oldu. Bu denli sert bir geri çekilme sonrası endekste tepki yükselişleri yaşanması ve gün içinde bu hareketlerin son derece sert olması muhtemel. Bu nedenle gün içi işlemlerde çok kısa sürelerde dahi endekste 1000-2000 puanlık hareketleri görmeye hazır olunmalı ve özellikle VOB gibi kaldıraçlı piyasalarda yapılacak işlemlerde mutlaka stop loss bulundurulmalı ve zaman zaman kar alımları yapılmalı. Bugün spot İMKB 30’da 66,500’ün üzerine atılmadığı ve bu seviye üzerinde bir kapanış ihtimali doğmadığı sürece olası çıkışları tepki olarak adlandırmaya devam edeceğiz.

Bu seviye öncesinde ise 65,000 ara direnç olarak izlenebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 62,800 ilk destek seviyesi. Olası bir gerilemede bu seviyenin altına sarkılması yeni bir panik atak başlatabilir. Son olarak bugün ABD’de FED Açık Piyasa Komitesi toplantısı var. Açıklama TSİ 21:15’te yapılacak. Piyasaların bu toplantıdan beklentisi büyük ve bugün bu beklenti satın alınabilir.

Teknik olarak da aşırı satış bölgesinde olan endekslerde bugün bir tepki olasılığını yüksek görsek de temkinli olmakta fayda var. Borsalar şuan pamuk ipliğine bağlı ve gelebilecek her yeni haber hisse fiyatları üzerinde olması gerekenden çok daha fazla etkiler yaratabilir ve yeni panikler de yaşayabiliriz. Son olarak da bir tepki beklentimiz olsa da orta ve uzun vadeli alımı henüz önermediğimizi tekrarlamak istiyoruz.


Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.
Türev Araçlar Birimi / Uzman

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.