Pozitif ayrışma da bir yere kadar…. - Haber 1Haber 1

Pozitif ayrışma da bir yere kadar….

04 Ekim 2011 - 11:03

ABONE OL

İMKB 30 ANALİZİ:

Yurtdışı piyasalar korkutmaya devam ederken İMKB güçlü görünümünü korumaya devam ediyor. Fakat bir süredir dile getirdiğimiz gibi yurtdışındaki bu satış dalgasının devam etmesi durumunda İMKB’nin de sert bir düzeltme sürecine girmesi bizleri şaşırtmayacaktır. Başlayacak en ufak bir düzeltmenin kartopu etkisi yaratması ve şuana kadar İMKB’nin pozitif ayrışmasını sağlayan not artırımı beklentilerinin bir süreliğine unutturması mümkün. Bizler İMKB’de hatırı sayılır bir ralli sürecinin başlaması için yurtdışı desteğine ihtiyaç duyulduğu kanaatindeyiz. Son birkaç gündür İMKB güçlü dursa da yukarı yönlü hareketini devam ettirememesinin nedeni, bu desteğin şuana kadar bulunamamış olması. Bu desteğin gecikmesi İMKB’nin de “yükselemeyen borsa düşer” kuralını hatırlamasına neden olabilir. Bu nedenle bizler son birkaç günde olduğu gibi yurtdışı desteğini görmediğimiz sürece İMKB’deki yukarı yönlü hareketlere temkinli yaklaşmaya devam ediyoruz.

Teknik olarak baktığımızda ise 72,000 seviyesi en önemli destek konumunda. Bu seviye altında olacak bir kapanış ihtimali satışların sertleşmesine neden olabilir. Bu nedenle 72,000 üzerinde aşağı yönlü pozisyon bulundurmayı doğru bulmadığımız gibi, 72,000 altında da yukarı yönlü pozisyonların riskinin çok yüksek olacağı kanaatindeyiz. 72,000 altında olacak kapanışlar, kısa sürede 69,000 desteğini gündeme getirecektir. Yukarıda ise 74,000 geçilmeden kalıcı bir yükselişten bahsetmek zor. Bu nedenle gün içinde 72,000-74,000 aralığında trade edilebileceğini ama bu seviyelerin dışında, kırılma yönünde pozisyon alınması gerektiğini düşünüyoruz.

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.

Türev Araçlar Birimi / Uzman

Tel: 0212 330 04 70

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.