Alım için izleyeceğimiz iki seviye - Haber 1Haber 1

Alım için izleyeceğimiz iki seviye

13 Ekim 2011 - 10:00

ABONE OL

Dün İMKB 30’da bahsettiğimiz 72,500/73,000 aralığındaki direnç gün boyunca çalıştı ve endeks yurtdışındaki pozitif havaya rağmen bu seviyeyi geçecek gücü toplayamadı. Bugün de yukarı yönlü hareketlerde bu bölge izleyeceğimiz en önemli direnç. Bu bölge dün de bahsettiğimiz gibi hacim desteği ile geçilecek olursa, aşağı yönlü pozisyonların kapatılarak alıma geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Fakat bu bölgenin güçlü direnç olduğunu ve geçilememesi durumunda sert bir teknik düzeltme gelebileceği unutulmamalı.

Bu nedenle şuan için izlemede kalınması ve endeksin bu direnci kırdığından emin olmadan alım yapılmaması gerekiyor. Endeksin bu seviyeyi kıramaması durumunda olacak bir geri çekilme hareketi için aktif stop loss bulundurularak aşağı yönlü pozisyon da alınabilir. Fakat biz bu strateji yerine direnç kırılırsa al ya da düzeltme gelirse düzeltmeden sonra al stratejisini uygulamayı daha doğru buluyoruz. Gün içinde bugün olası gerilemelerde ilk destek noktamız ise 71,800’de. Olası gerilemede bu seviyelerden tepki gelebilir. En önemli desteğimiz ise 70,800 civarında bulunuyor. 71,800 aşağı geçilecek olursa alım için bu seviyeler kullanılabilir.

Bugün saat 09:00 itibari ile Sayın Babacan, Orta Vadeli Planı açıklamaya başladı. Gün içinde gerek duyulması durumunda bu plan hakkındaki görüşlerimizi ve piyasalara etkilerini değerlendireceğiz. Planın piyasayı tatmin etmesi durumunda Türkiye’ye yönelik yeni raporlar gelebilir. Avrupa konusunda ise liderler 23 Kasım’a kadar süre kazanmış durumda. Net bir plan ortaya konulmasa dahi ortaya atılan her plan piyasaları desteklemeye devam edecektir. 23 Kasım öncesi piyasalara yeni bir haber düşmezse varolan gündemin negatif etkisi sınırlı kalacaktır.

Son dönemdeki yukarı yönlü hareketin devamı için yurtdışında Euro/Dolar paritesi izlenmeli. Dün Twitter hesabımdan da ( @uzeyir_dogan ) duyurduğum gibi 1,3830 orada çok güçlü direnç konumunda. Bu seviye aşılacak olursa borsalarda ve emtialarda alımlar hızlanabilir. Bu gösterge gün içinde takip edilmeli. Orada başlayacak bir düzeltme diğer taraflara da negatif yansıyacaktır.




Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.
Türev Araçlar Birimi / Uzman

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.