Kırılma yönünde sert hareketler olabilir - Haber 1Haber 1

Kırılma yönünde sert hareketler olabilir

19 Ekim 2011 - 13:24

ABONE OL

Başlamadan önce tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ve Türk Milleti’ne başsağlığı , güne böyle acı bir haberle başlamamıza neden olanların ve destekçilerinin de belalarını tez zamanda bulmaları diliyorum…

Dün güne zayıf bir başlangıç yapan İMKB’de, öğleden sonra yurtdışı piyasalardaki toparlanmayla birlikte alımlar gelmeye başladı ve İMKB 30 endeksi günü 423 puanlık artışla 71,904’ten kapadı. Endekste son dönemde üzerinde durduğumuz simetrik üçgen formasyonu içindeki sıkışma devam ediyor. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi bu formasyonda kırılmanın ne yönde olacağını önceden tahmin etmek zor. Bu nedenle daralan bu band içinde kısa vadeli hareketler olsa da asıl hareketin kırılma yönünde olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle de bu kırılmayı beklemenin, bu band içindeki hareketlerde karlı pozisyonlarda sık sık kar alımı yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün bahsettiğimiz bu formasyon gereği izleyeceğimiz seviyeler aşağıda 71,000 civarı iken yukarıda 73,250 olarak görünüyor. Yaklaşık iki bin puanlık bu band içindeki hareketlere ise temkini yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz. Kırılma yönünde olası bir ayı/boğa tuzağına karşı stop loss bulundurmak kaydıyla pozisyon alınmasından yanayız.

Piyasaların ana gündemi AB’deki bankacılık ve PIIGS krizi olmaya devam ediyor. Gelen her bir haber fiyatlarda ciddi ölçüde oynaklığa neden olurken, hafta sonu yapılacak olan AB Liderler Zirvesi’ne kadar bu spekülasyonların devam edeceğini düşünüyoruz. Hafta başındaki yüksek beklentimizi, Pazartesi günü yapılan ve dünkü bültenimizde değerlendirdiğimiz açıklamalar büyük oranda törpüledi. Fakat tüm bu açıklamalara temkinli yaklaşarak teknik dinamiklere göre hareket etmenin daha doğru sonuçlar verdiğini bir kez daha gördük. Bu nedenle bu konudaki önemli gelişmelere değinmekle birlikte stratejimizi yukarıda bahsettiğimiz teknik dinamiklere göre kuruyoruz.

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.

Türev Araçlar Birimi / Uzman

Tel: 0212 330 04 70

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.