İlk önemli destek bölgesi… - Haber 1Haber 1

İlk önemli destek bölgesi…

07 Mart 2012 - 10:36

ABONE OL

Dün borsalarda yaşanan sert düşüşlerin arkasında Yunanistan’a dair endişeli bekleyişin ve Çin’in büyüme hedefini %8’den %7,5’e düşürmesinin yer aldığı yorumları ağırlık kazandı. Buna karşın biz bu düşüşün arkasında teknik dinamiklerin yer aldığını ve sıkışan ve beklentisi olmayan borsalarda klasik bir düzeltme yaşandığını düşünüyoruz. Hatırlanacak olursa haftalık bültenimizde de bu beklentisizliğe ve endekslerde oluşan yorgunluk işaretlerine dikkat çekmiştik. Piyasaların hafta başından Cuma günü ABD’de açıklanacak olan tarımdışı istihdam ve işsizlik oranı rakamlarına odaklanmasının bu hafta bu tarz sert hareketleri getirebileceğini hafta başında belirtmiştik. Bu nedenle dün yaşanan düşüşlere bahane bulmak yerine cuma gününe kadar teknik dinamikleri takip etmenin daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Biz de bugünkü bültenimizde teknik görünüme biraz daha fazla ağırlık vereceğiz.

Petroldeki düşüş İMKB için pozitif

Dün neredeyse tüm borsalarda çok sert düşüşler yaşanırken, İMKB’deki düşüş oldukça sınırlı kaldı. Bunun arkasında petrol fiyatlarındaki düşüşün ve önceki gün yaşanan sert düşüşün ardından çok önemli destek noktalarına gelinmiş olmasının etkili olduğunu düşünüyoruz. Petroldeki düşüş eğilimi devam edecek olursa İMKB bu süreçten pozitif etkilenmeye devam edecektir. Aksi takdirde olası bir gerilemede İMKB 100’de 59,000 desteği altında kapanış ihtimali doğacak olursa satışların çok daha sertleşmesi için bahane yaratacaktır. Endekste yukarıda takip edeceğimiz ilk önemli direnç ise 59,750. Bu seviye üzerine çıkılabilecek olursa yükseliş hızlanabilir.

Dow Jones desteğinde

Dün akşam %1,57’lik düşüşle 12,759 seviyesinden kapanan Dow’da 12,750 seviyesi ilk önemli destek. Bugün bu seviye üzerinde kalınacak olursa kısa süreli bir tepki denemesi gelebilir ve Cuma günü açıklanacak veriler öncesi yatayda bekleyişe geçilebilir. Dow bu seviye üzerinde tutunamazsa 12,550 seviyesine kadar sert bir düzeltmede daha gelebilir.

Bugün açıklanacak veriler

ABD’de bugün TSİ 15:15’te şubat ayı özel sektör istihdam rakamları açıklanacak. Her ne kadar birebir öncü gösterge niteliğinde olmasa da özel sektör istihdamındaki değişim Cuma günü gelecek veri hakkındaki beklentiler üzerinde de etkili olabilir. Bu nedenle bu veriye ve 15:30’da açıklanacak olan diğer bir önemli veri olan ABD 4. Çeyrek tarım dışı verimlilik rakamlarına dikkat etmekte fayda var.

Üzeyir DOĞAN / Araştırma Müdürü
MARBAŞ Menkul Değerler
uzeyir.dogan@marbasmenkul.com.tr

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.