Resmiyeti bırakalım - Haber 1Haber 1

Resmiyeti bırakalım

11 Mart 2012 - 15:20

ABONE OL

Biz Türkler çalışma hayatının yoğunluğuna daldık dalalı hayatı iş kabul edip hobilerini ihmal eden hatta hobisi olmayan bir toplumuz.

Oysaki ince marangozluk yapan , bestekar, mücevher tasarlayan Padişahlarımız olduğu gibi birde matematik terimlerine Türkçe adlarını vermiş,matematikve türlü konularda kitaplar yazmış bir öndere, Atatürk’e sahipken nasıl oluyor da onların devlet yönetirken bulduğu vakitleri bizler sekiz saatlik iş yaşamının ardından bulamıyoruz hep merak etmişimdir.

resmiyeti_birakalim.jpg Şimdi nereden çıktı bu konu diyorsanız bana bunları 9 mart Cuma akşamı davetli olarak katıldığım Tom Tom Sokak garajistanbul’da gerçekleşen “Ballantine’s ile Sahne Şirketlerin” müzik yarışması düşündürdü. İş dünyasının resmiyetini eğlencenin yükselen sesine bırakan bu yarışmanın bu sene 2. Si düzenlenmiş. Yarışmada 7 hafta boyunca, 24 şirket grubu sahne almış ben yarışma davetlerine katılamasam da final gecesini kaçırmak istemedim. Katılan şirketler de ABank, Abbott, AkçanSA, Anadolubank, Astra Zeneca, Bmsmart, Citibank, Eser Holding, GFK, Gün Avukatlık Bürosu, ICF AIRPORT, ING Bank, İnnova, İpsos KMG, Jotun Boya, Nestle, Netaş, Pirelli, Pozitif, Starcom MediaVest, Tagwondo, TEI, TTNET, Turkcell, Tüpraş, Vaillant Group gibi işi başından aşkın önemli şirketlerin müzik grupları öyle basit teşebbüsler değildi hani.

Serde finansçılık olduğundan mıdır bilmem benim favorim Tüpraş olmuştu ama TÜPRAŞ, NETAŞ, İPSOS KGM, TTNET, CİTİBANK, ASTRA ZENECA, JOTUN BOYA ve GFK şirketlerinin müzik gruplarının yarıştığı heyecanlı finalde birinciliği jüri üyeleri; Radyo D, Maximum Rock program yapımcısı ve müzik yazarı Güven Erkin Erkal, Rock FM’den “Long Play”in yapımcısı Sezen Aladağ, MTV Türkiye Genel Yayın Yönetmenliği döneminden tanıdığımız Spectrum Medya Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Birol’un seçimiyle İPSOS KMG kazandı ve ödülünü geçen yılın birincisi olan AVEA’nın Musikişinas grubunun elinden aldı.

resmiyeti_birakalim_2.jpgKendilerini canı yürekten tebrik ederim. Oylamanın diğer renkli yanlarından biri her hafta konuk jüri olarak basın ve sanat camiasından jürilerin olması ve bize eğlenceli anlar yaşatan beyaz yakalıların SMS’ler ile yapıkları puanlamaydı..

Pazar araştırmaları ve kamuoyu yoklama hizmetleri sunan İPSOS KMG, 7 hafta süren heyecanın sonunda birinciliği kazanarak ne ödül aldı derseniz Ana sponsor Ballantine’s tarafından, gruba, prodüksiyon koordinatörlüğünü müzik dünyasının yakından tanıdığı isimler olan Alen Konakoğlu ve Cem Sarıoğlu tarafından yapılacak olan bir single albüm hazırlanacak.

Hazırlanacak single 1.000 adet CD olarak Türkiye’nin önde gelen basın organlarına ve müzik yazarlarına dağıtılacak.

“Şirketler arası rekabeti eğlenceli bir boyuta taşıyoruz.”
Ana sponsor Ballantine’s ve organizasyon sahibi HY Tanıtım&BG İletişim yetkilileri yaptığımız sohbetlerde “Şirketler artık çalışanlarının motivasyonunu arttıran ve “biz” kültürünü yaygınlaştıran etkinlikleri seçiyor. Biz de bu yarışma ile şirketler arası rekabeti eğlenceli bir boyuta taşıyoruz.

resmiyeti_birakalim_1.jpgİş dünyası profesyonelleri arasında takım ruhunu ateşlemek amacıyla düzenlediğimiz yarışmada, geçtiğimiz yıl birbirinden başarılı performanslar izledik. Bu yılda 7 hafta boyunca, garajistanbul yine iş dünyasının resmiyetini, eğlencenin yükselen sesine bıraktı.

Şirket çalışanları iş arkadaşlarını sahnede şarkı söylerken ya da yöneticilerini gitar solosu yaparken görebildi.” diyerek bu etkinliği düzenlemeyi sürdüreceklerini belirttiler.

Geceye, Meltem Cumbul, Kuzey-Güney dizisinden tanıdığımız baba karakteri ve garajistanbul’un sahibi Mustafa Avkıran ve eşi Övül Avkıran, Pernod Ricard Genel Müdürü Selçuk Tümay, Jerry Benerdete, Yasemin Akar, Ballantine’s marka müdürleri Deste Durmuş Palabıyık ve Tuna Canatar gibi isimler katıldı.

Kendine has sesi, sözleri ve besteleriyle farklı bir renk olmayı sürdüren ve aynı zamanda yarışmada jüri üyesi olan Aydilge final gecesi özel bir konser vererek beyaz yakalılara destek verdi.

Ben kişisel olarak hobilerime hep önem vermişimdir. Ancak hobisini böyle bir medeni cesaretle sahnede sergileyebilen insanlara bir başka hayran oldum. Hepimiz kendimize zaman ayırmalı ve bu hayattan alabileceğimiz hazzı almalıyız diye düşünüyorum.

Hepinize sizi mutlu eden anların çok olduğu bir hafta dilerim. Yeni güzel şeylerde buluşmak üzere…

Hülya Deniz

www.twitter.com/hlydnzz
huyla@kmedya.com
huyla.denniz@gmail.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.