VOB Endeks 30 : Tepki yükselişi nereye kadar devam eder? - Haber 1Haber 1

VOB Endeks 30 : Tepki yükselişi nereye kadar devam eder?

12 Nisan 2012 - 9:40

ABONE OL

Nisan vadeli Endeks 30 Sözleşmesi’nde dün açılışın ardından 71,900’deki kritik desteğin altına çok kısa süreli sarkmalar olsa da sözleşme bu seviyede destek buldu. Gün içinde en düşük 71,750 seviyesini gören sözleşmede bu seviyelerden başlayan tepki, günün ikinci kısmında alımların hızlanmasıyla sert bir yükselişe döndü.

Dünkü yorumumuzda başlayacak bir tepkide 73,000 üzerinde kapanış ihtimali doğmadığı sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiğini belirtmiştik. Dün günün ikinci yarısında gelen güçlü alımlarla 73,000’in aşılması alımları hızlandırdı ve sözleşme günü 73,725 uzlaşma ile tamamladı. Sözleşmede bugün izleyeceğimiz ilk direnç 74,150/74,350 aralığı. Sözleşme bu bölgede ciddi bir dirençle karşılaşabilir. Bu seviyenin aşılması durumunda ise şuan için geçilmesine daha düşük ihtimal verdiğimiz 75,000 direnci gündeme gelecektir.

Tepki amaçlı yapılmış alımlarda bu seviyelerden bir kar realizasyonu ve yeni pozisyon aşmak için bu seviyelerin geçilip geçilemeyeceğinin izlenmeye başlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün aşağıda takip edeceğimiz ilk destek ise 73,500’de bulunuyor. Bu seviye üzerinde kalındığı sürece yukarı yönlü denemeler devam edecektir. Bu seviyenin altına olacak bir sarkmada ise 73,000 seviyesi tamam mı devam mı kararının verileceği kritik destek olacaktır.

Üzeyir DOĞAN / Araştırma Müdürü
MARBAŞ Menkul Değerler
uzeyir.dogan@marbasmenkul.com.tr

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.