Yeni bir dünya kurmak.. - Haber 1Haber 1

Yeni bir dünya kurmak..

07 Mayıs 2012 - 14:49

ABONE OL

yeni_bir_dunya_kurmak.jpgHepimiz çocuk dünyalarımızda hayallere dalıp masalların bizi götürdüğü yerlere gitmiş ve yeni Dünyalar kurmuşuzdur. Büyüdüğümüzde hayat koşturmacasına dalıp içimizdeki bu naif hayalperesti geri plana itsek dahi bazı gerçekler hayal kurmadan elde edilmiyor. Bunlardan biri de İstanbul Dünya Politikal Forumu. İlki geçen yıl “Değişim” teması ve Başbakanımızın açılış konuşmasıyla gerçekleştirilen bu forum bu yıl kapılarını “YENİ BİR DÜNYA KURMAK” temasıyla 17-18 Mayıs 2012 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde açacak.

Ana teması “YENİ BİR DÜNYA KURMAK” olunca Dünyanın geleceği İstanbul’da konuşulacak desek yeridir. Geçen yıl Kofi Annan’dan Al Gore’a , Kemal Derviş’e kadar pek çok ismi ağırlayan İstanbul World Political Forum bu yılda 56 ülkeden 200 konuşmacıyı ağırlayacak. Bunları nereden mi biliyorum? Turkcell ve Palmali Grubu’nun yanı sıra platin ve altın ortaklarının katıldığı bir basın toplantısıyla bu yılki konuları, konuşmacıları ve programı medyayla paylaşıldı da ordan. Medya mensuplarının sorularına içtenlikle ve zarafetle yanıt veren IWPF Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç: IWPF 2012’ye destek veren kurum ve kuruluşlara yönelik “Türkiye’nin tüm düşünen akıllarına teşekkür ediyorum.” diyerek “İlki geçen yıl gerçekleşen ve bu yıl ikincisini düzenlediğimiz İstanbul World Political Forum, uluslararası bir marka ve sürekli bir platform olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte. Bunun sinyallerini daha ilk günden bu yana alıyoruz.

yeni_bir_dunya_kurmak_2.jpgİstanbul World Political Forum’a şu anda 56 ülkeden 200’ü konuşmacı olmak üzere 300 temsilci katılacak. Forum’u yine farklı ülkelerden 50’ye yakın yabancı gazeteci takip edecek. Forum süresince 100’ü aşkın ikili görüşme gerçekleştirilecek ve yurtiçi ve yurtdışından 800 seçkin protokol katılımcısı olacak. Tüm etkinliğin yaklaşık 8 milyon TL ile gerçekleşmesini planlıyoruz.

Bunun yanı sıra Sayın Bakanlarımızın güçlü katılımı bir diğer onur kaynağımız. Bu yıl IWPF’ye 12 Bakanımızın konuşmacı olarak katılacağı bilgisini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu. Benim AB ülkelerinin katılım durumunu sormam üzerine ” AB Dünya ekonomisini şu anki şartlarıyla Dünyayı aşağı çekmekte cazibe ve ilgi merkezi Ortadoğu olmasına karşın AB Mali Disiplini Nasıl Sağlanmalı konusunda bir özel oturumumuz da olacak” şeklinde cevap verdi.

Süreyya Ciliv: Artık Türkiye’nin zamanı
Stratejik paydaşlardan Turkcell’in Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise yaptığı konuşmada Türkiye’nin tanıtımında önemli bir rol oynayan İstanbul World Political Forum’a destek vermekten büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Ciliv sözlerine şöyle devam etti:

“Dünyaya baktığımızda hem ekonomi hem politika alanında tek bir anahtar kelime ile karşılaşıyoruz: İletişim. İletişim ve iletişim teknolojileri iş yapış biçimlerini tamamen değiştiriyor, ekonomileri yeniden şekillendiriyor. Politik arenada ise iletişim gücü rollerin dağılımında büyük önem kazanıyor. Türkiye’nin her alanda önemi artmaya devam ediyor. Ekonomik açıdan baktığımızda ise iletişim teknolojileri konusunda dünyanın önde gelen altyapılarından birine sahip olduğumuzu, avantajlı konumda olduğumuzu görüyoruz. Türkiye’nin her alanda önü çok açık, artık Türkiye’nin zamanı. Turkcell olarak, ülkemizi daha iyi noktalara taşımak için yüksek motivasyonla çalışmaya devam edeceğiz.”

yeni_bir_dunya_kurmak_3.jpg

Alaattin Aykaç: Anlamak için dinlemeye hazırız
İstanbul World Political Forum’un diğer stratejik ortağı Palmali Grubu’nun Başkan Yardımcısı Alaattin Aykaç ise “Türkiye markasının dünyaya taşınmasında önemli etkinliklerden biri olan İstanbul World Political Forum’a destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın gelecek tasarımında bu ve benzeri Forum’ların etkisinin, en az uluslararası ilişkiler kadar olduğunu düşünüyoruz. O nedenle bu amaca hizmet edecek bir etkinlikte var olmak istedik.” diye konuştu. İstanbul World Political Forum’un platin ortaklarından Türkiye Finans, Aşçıoğlu İnşaat, Altınbaş Holding ve Astaş Holding, altın ortaklarından ise İstanbul Altın Rafinerisi yetkilileri de toplantıda söz alarak Forum’da yer alan konular, konuşmacılar ve oturumlarla ilgili görüşlerini dile getirdiler.

Benim anladığım bu destek İstanbul’un tanıtımı yolunda bir yarışa dönüşmüş. Tüm paydaşlar güler yüzle bu desteği vermekten ne kadar memnun olduklarını anlattılar. Ben ise her şeyin bir hayalle başladığına bir kez daha inandım. Bugünkü güzel şeyimiz hayallerini gerçekleştirip şehrimizi dünya liginde ön plana taşıyanlardan geldi. Yeni güzel şeylerde buluşmak üzere….

Hülya Deniz

www.twitter.com/hlydnzz
huyla@kmedya.com
huyla.denniz@gmail.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.