’Neşe’ye çağrı - Haber 1Haber 1

’Neşe’ye çağrı

29 Ağustos 2012 - 13:11

ABONE OL

neseye_cagri.jpg Uzun bir yaz molasından sonra size bir çağrıyla, neşeye çağrıyla tekrar merhaba demek istiyorum.
Neşeye çağrı dediğimde içinizden Schiller’in şiiri ve Beethoven’ın bestesi Ode to joy/ Neşeye Çağrı‘dan söz ettiğimi düşünenler olabilir. Ama ben klasik Dünyanın bu muazzam örneğinden değil tamamen güncel bir gösteriden söz etmek istiyorum: Alegria!

İspanyolca’da neşe, gurur ve coşku anlamına gelen Alegria aynı zamanda İstanbul’a yeniden gelecek olan Cirque du Soleil’in de en beğenilen şovlarından biri. Finansbank ana sponsorluğu ve Pozitif Live organizasyonuyla şov; 22 Eylül 14 Ekim tarihleri arasında İstanbul’un iki yakasında da sahne alacak.

Detayları benim de katılmaktan keyf aldığım Alegria; Pozitif Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yegül, Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu ve Alegria Sanat Direktörü Bruno Darmagnac’ın katılımıyla Power Media Center, Nakkaştepe’de gerçekleşen basın toplantısı ile basına tanıtıldı.

Toplantı sırasında Alegria Sanat Yönetmeni Bruno Darmagnac, Cirque du Soleil’den ve Alegria’nın sanatsal niteliğinden de bahsetmeyi ihmal etmedi..

Alegria’nın kadrosuna bir büyük atölye desek yeri var zira 15 ülkeden 55 sanatçı ve müzisyen barındırıyor. Barok ve opera tarzı, gösterişli kostümleri, canlı müziği ve her ayrıntısı düşünelerek hazırlanmış sahnesi ile atletik ve artistiğin göz kamaştıran uyumunu gözler önüne seriyor.

neseye_cagri_1.jpgSonuç ise yetenek, dayanıklılık ve hızın zarif, neredeyse dünya dışı bir birleşimi. İzledinde mi söylüyorsun derseniz evet ,basın sunumlarının sonunda nefes kesen mini bir gösteri sunulduğu gibi gösterinin kısa videolarını da izleme fırsatı bulduk.

Sadece güzel bir görsel şölen değil tüm duyulara hitap eden senkronize trapezciler, yerden 12 metre yükseklikte kurulan barların üzerinde performanslar, Moğol akrobasi sanatını hayata geçiren sanatçılar, kıvrak alevli bıçak dansı, inanılmaz yüksekliklerde ve hızda sergilenen insanüstü, büyülü jimnastik ve cambazlık gösterileri gibi nefes kesici akrobatik şovlar sunuyor.

Anlayacağınız sadece bir şovdan çok daha fazlası, her yaştan izleyiciyi cezbeden heyecan verici ve benzersiz bir deneyim gibi görünüyor.

Québec merkezli Cirque du Soleil, üstün nitelikli bir artistic eğlence organizasyonu. 5,000’den fazla çalışanı bulunan toplulukta 50’yi aşkın ülkeden 1,300’den fazla sanatçı bulunuyormuş ve yaptıkları gösteriler şimdiye kadar 6 kıtada, 40’ı aşkın ülkede, 300’den fazla şehirde, 100 milyondan fazla kişi tarafından seyredilmiş.

Bana düşen size bu güzel,neşeli ,canlı performansı haber vermek . Hatta son bir kolaylıkla size internette arama zahmetinden de kurtarayım ve tarih ve yerleri söyleyeyim.

Şov ; 22, 23, 28, 29 ve 30 Eylül 2012‘de Ülker Arena’da ve 5, 6, 7, 12, 13 ve 14 Ekim 2012‘de Ora Arena’da gerçekleşecek.

Yeni neşeli, canlı hayata dair güzel şeylerde buluşmak üzere..

Hülya Deniz

www.twitter.com/hlydnzz
hulya@kmedya.com
hulya.denniz@gmail.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.