Arnavutluk Başbakanı Rama’dan Türk yatırımcılara açık çek - Haber 1Haber 1

Arnavutluk Başbakanı Rama’dan Türk yatırımcılara açık çek

04 Ağustos 2014 - 23:22

ABONE OL

Uluslararası ekonomi/finans dergisi Turcomoney olarak geçen ay dost ve kardeş ülke Arnavutluk’taydık. Yazı İşleri Müdürü’müz Cesur Çaça ile ülkede önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Ziyaretimizde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile çarpıcı bir röportaj gerçekleştirdik. Başbakan Rama; söyleşide sıcak mesajlar verdi ve Türkiye’yi model olarak gördüklerini belirtti. Başbakan Rama, söyleşimizde Türk yatırımcılara özellikle çağrıda bulundu, “Gelin yatırım yapın, her türlü desteğe hazırız” dedi. Başbakan Rama’nın yanısıra Arnavutluk Ekonomi Bakanı Arben Ahmetaj ile bir araya geldik. Ortak mesaj çok açıktı: “Gelin yatırım yapın”.

Evet Arnavutluk, Avrupa’nın en küçük ve en düşük gelirli ülkelerinden biri… Ama bu ülkede büyük yatırım ve iş fırsatları var. Verimli toprakları, bozulmamış doğası, zengin su kaynakları ile organik tarımda yatırım potansiyeli hayli fazla. Altyapı yatırımlarına büyük ihtiyaç var. Otobanlar, köprüler, barajlar yapılması gerekiyor. Madencilik ve enerji sektöründe göz kamaştıran imkanlar sözkonusu.

Avrupa pazarına daha kolay girmek isteyen yatırımcılar için Arnavutluk es geçilmemesi gereken bir ülke. Nitekim Arnavutluk pazarına yıllar önce giren Türk yatırımcılar, bugün ülkenin en büyük firmaları arasında yer alıyor. Kürüm Holding bunlardan biri. Özellikle madencilik sektöründe bir hayli etkin. Keza Çalık Grubu bankacılık ve telekomünikasyonda ağırlıklı bir paya sahip. Keza akaryakıt sektöründe de başarılı bir Türk girişimci Dr. İbrahim Aktoz, büyük hedefler peşinde. O kadarki sadece Arnavutluk’u değil, Balkanlar’ı hedeflemiş.

Özetle, Balkanlar’ın bu küçük pazarında büyük potansiyel var. Düzgün çalışan, Avrupa’ya, dolayısıyla dünyaya açılmayı hedefleyen Türk yatırımcılar, Arnavutluk pazarını detaylı olarak incelemeli.

kakilinc@haber1.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.