Fransa AB tarafından konan cari açık hedefini on yıldır ilk kez tutturdu - Haber 1Haber 1

Fransa AB tarafından konan cari açık hedefini on yıldır ilk kez tutturdu

Hilal Sarı / İstanbul, 26 Mart (DHA) – Fransa ekonomisi 2017 yılında yüzde 2.0 büyüdü ve ülkenin cari açık/GSYH oranı son on yıldır ilk kez Avrupa Birliği tarafından konulan

26 Mart 2018 - 14:03

ABONE OL

Hilal Sarı / İstanbul, 26 Mart (DHA) – Fransa ekonomisi 2017 yılında yüzde 2.0 büyüdü ve ülkenin cari açık/GSYH oranı son on yıldır ilk kez Avrupa Birliği tarafından konulan hedefleri tutturdu.

Fransa Ulusal İstatistik Ofisi Insee verilerine göre 2016’da cari açığının GSYH’ye oranı yüzde 3.4 olan Fransa’da 2017 yılı için bu oran yüzde 2.6’ya geriledi. Avrupa Birliği kurallarına göre ülkeler cari açık/GSYH oranlarını yüzde 3’ün altında tutmak zorunda ve Fransa bu kurala 2008 krizinden bu yana uyamıyordu.

Cari açık / GSYH oranının yüzde 2.9 gelmesi beklenirken yüzde 2.6 gelmesi, Euro Böglesi’nin ikinci büyük ekonomisinin Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron liderliğinde tekrar yükselişe geçtiğinin işaretlerinden biri.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.