Şok iddia! S. Arabistan'dan Katar'a kanal engeli - Haber 1Haber 1

Şok iddia! S. Arabistan’dan Katar’a kanal engeli

Suudi Arabistan ile Katar arasında başlayan gerginlik giderek tırmanıyor. Dünya medyasında yayınlanan haberlere göre Suudi Arabistan, Katar ile kara bağlantısını kesmeye hazırlanıyor. Bu proje gerçekleşirse Katar, ada haline gelecek.

Şok iddia! S. Arabistan’dan Katar’a kanal engeli

06 Nisan 2018 - 11:27

ABONE OL

Körfez bölgesinin iki ülkesi Suudi Arabistan ile Katar arasında bir süre önce başlayan gerginlik, artarak devam ediyor. Geçen yıla kadar aralarında su sızmayan bu iki ülke, şimdi deyim yerinde ise birbirine adeta düşman kesilmiş durumda. Suudi Arabistan’ın Katar’ın kara bağlantısını tam olarak kesecek bir kanal projesi üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

Arab News sitesinde yayınlanan habere göre, sınır boyunca yeni bir kanal inşaatına başlayan Suudi Arabistan Katar’ı ana karadan tamamen ayırmaya hazırlanıyor. Yeni bir proje hazırlayan Suudi yetkililer 60 kilometre uzunluğunda 20 metre genişliğinde ve 20 metre derinliğinde bir kanal yapmayı planlıyor. Eğer bu proje hayata geçerse Katar’ın ana kara bağlantısı kesilmiş olacak.

Müthiş iddia Suudi Arabistan Katarı ada haline getirecek

Projenin 12 ayda bitmesi bekleniyor. Khawa Al Udayd’dan başlayacak olan projeyle birlikte bölgede turizmin gelişeceği iddia ediliyor.
Projenin başlangıç maliyeti ise 2.8 milyar dolar olarak belirlendi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.