Hint sosyetesi Bodrum'da buluştu - Haber 1Haber 1

Hint sosyetesi Bodrum’da buluştu

Hint sosyetesinin hayali, Bodrum’da gerçekleşti. Hindistan’ın önde gelen iki ailesi olan Bansal ve Aggarwal aileleri, Hint kültürünün görkemini, Bay Piyush Bansal ve Bayan Divya Aggarwal’ın The Bodrum by Paramount Hotels & Resorts’ta gerçekleştirilen ihtişamlı bir düğünle gözler önüne serdiler.

Son Güncelleme :

30 Mayıs 2018 - 13:16

195 okunma
Hint sosyetesi Bodrum’da buluştu

The Bodrum by Paramount Hotels & Resorts, 9 Mayıs’ta, Ege’de şimdiye kadar kutlanan en büyük ve en ihtişamlı Hint düğününe ev sahipliği yaptı. 400′ den fazla seçkin davetlinin katıldığı bu muhteşem organizasyon, aynı zamanda The Bodrum by PHR’ın gerçekleştirdiği en büyük düğün oldu. The Bodrum by PHR’ın 2018 sezonunu açan düğün, ihtişamı ve davetlileri ile bir yandan insanı alıp götüren aşk yüklü Hint masallarını bir yandan da Bollywood filmlerinin görkemini aratmadı.

Otelin tüm villa ve suitleri, damat Piyush Bansal ve gelin Divya Aggarwal’a mutluluklar dilemek için Hindistan, İngiltere, Dubai ve Güney Afrika’dan gelen misafirler tarafından üç gün için rezerve edildi. Konuklar otelin ana restoranı The Stage’de harika bir öğle yemeği ile karşılandı. Akşam ise Water Deck’te enfes kokteyller eşliğinde eğlenceye katıldılar. Kutlamalar geleneksel Sangeet partisi ile ertesi gece devam etti. 12 Mayıs’ta damadın geçit töreni ile başlayan ihtişamlı düğün töreni, The Bodrum’un Pool Deck’inde zirveye ulaştı.

İki kültür bir düğünde harmanlandı

Hint kültürünün ihtişamı Türk kültürünün unsurları ile harmanlanınca mükemmel bir düğün ortaya çıktı. Dilimize Hintçe’den (Sankristçe) giren DAMAT sözcüğü gibi iki kültürün ortak yanları da bu düğünde kendini gösterdi. Yer yer mehter takımının gösterilerine de sahne olan düğünün zirvesi gelin ile damadın 7 yaşam haklarında da birbirlerine âşık olduklarını gösterdikleri seremoniydi.

Düğün, gelin ve damadın ailesi ile konukların geleneksel Hint kıyafetlerinin sunumuna da dönüştü. Hint kültürünün seçkin kıyafetlerinin yanı sıra Hindistan’dan gelen aşçılar Hint mutfağının eşsiz lezzetini de konuklara tattırdılar. Tarihin akışını etkileyen, ipek yolunun oluşmasına kaynaklık eden Hint kumaşlarının görkemi ve Hint baharatlarının gizemli kokusu, adeta bin yıl öncesini yaşattı.

The Bodrum by PHR, bir çok alanda da ilklere imza attı. Düğün töreninin geleneksel ritüellerini Hintli Pandit (Hint Rahibi) yönetti. Bugüne kadar hiç pasaport almamış 80 yaşındaki Hintli bir kadın, bu düğün için ilk kez ülkesi dışına çıktı. Başta gelin ve damat olmak üzere konuklar, havalimanından bavullarıyla birlikte otele geldiklerinde lobinin önünde Roman havası, güller ve danslarla karşılandılar. Konuklar, mehter ekibi davullarıyla birlikte yürürken, Hint davullarına vurarak mehter marşına eşlik ettiler. Düğün sırasında yağmur yağmaması için Endonezya’dan bir duacı getirtip dua bile ettirdiler.

The Bodrum by PHR’daki düğün Hint kültürünü ortaya koydu

Hint düğününün ritüeli 5 ana unsuru içeriyor. Program şöyle gerçekleşti:

Korath– Gelinin ailesi tarafından Damat gelin evine davet edildi. Bu, Hint kültürüne göre gelinin hazır olduğunu belirtiyor.

  1. Nikasi– Barat, yani düğün alayı damadın evinden ayrıldı.
  2. Barat’ın Resepsiyonu– Gelinin ailesi, damadı çiçeklerle ve kucaklamalarla karşıladı.
  3. Varmala– (Çiçek kolyeleri) Gelin ve Damat çiçeklerden yapılmışkolyeleri birbirine taktılar. Birbirlerinin önünde durdular ve hayat arkadaşı seçimini gösteren kolyelerini değiştirdiler.
  4. Pheras– Damadın kuşağı ve gelininşalı, bir düğümle bağlandı ve kutsal 7 yeminini birbirlerine söylediler.

İşte Hint kültürünün 7 evlilik yemini

  1. Tanrı’ya sonsuza dek inanmak
  2. Aşk, sadakat ve merhamet etmek
  3. Tüm iyi işler için birbirlerine yardım etmek.
  4. Güçlü ve doğru olmak
  5. Sevgi ve iyi niyeti bütün aile üyelerine göstermek
  6. Çocukları yüksek ahlaki değerle yetiştirmek
  7. Tüm konuklara ve ziyaretçilere karşı saygılı olmak

Düğünün organizasyonunu gerçekleştiren Hindistan organizasyon firması ve çeşitli ülkelerden gelen partnerleri The Bodrum by PHR’ a tam not verdiler ve benzeri organizasyonlar için şimdiden görüşmelere başladılar.

The Bodrum by PHR hakkında

The Bodrum by Paramount Hotels & Resorts, Kaliforniya yaşam tarzının özünü yansıtır. Tesis, 1 km uzunluğu olan sahilde yer almakta ve 64 yüzme havuzu, 7 restoran ve barın yanı sıra son son derece modern sağlıklı yaşam ve fitness merkezine sahiptir. Tesis, Bodrum’a yakın en muhteşem koylarından birinde yer almakta ve toplam 110.000 metrekarelik yer kaplamaktadır. Tesiste 195-900 m2 arasında değişen 134 oda, süit ve villa ile çeşitli lüks konaklama olanakları bulunmaktadır. Bvlgari banyo takımlarından Bugatti su ısıtıcılara, altın jakuzilerden kişiselleştirilmiş uşak hizmetlerine ve özel sonsuzluk havuzlarına kadar, Hollywood’un dokunuşu parmaklarınızın ucunda.

Kapalı ve açık toplantı ve etkinlik mekanları, son teknoloji ile donatılmış ve oteli görkemli düğün törenleri için en iyi seçenek haline getirmektedir.

Plajda ise konuklar, kişisel barlar ve görsel/işitsel imkanlar sunan özel lüks sahil kulübelerinden faydalanabilirler.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.